НОВИНИ ГРАД » Новини » Одесский центр соціальної допомоги для переселенців потребує ремонту

Одесский центр соціальної допомоги для переселенців потребує ремонту

Одесский центр соціальної допомоги для переселенців потребує ремонту
Читати grad.ua у  

За весь час війни до Одеси приїхало близько 19-ти тисяч внутрішньо переміщених осіб. Багато хто потребує довгострокового житла. Насамперед, розмістити переселенців вирішили в одному із центрів соціально-психологічної допомоги. Проте, перед цим планують його відремонтувати.

Олексій Чорний, голова Координаційного Гуманітарного штабу при Одеській ОВА: 

Сюди будуть заселятися тільки люди, які на постійне перебування, тобто вони визначилися, що вони хочуть залишитися в Одесі, Одеській області. Відповідно наше завдання створити умови для них і ми ще паралельно крім цього думаємо над працевлаштуванням - тобто де ці люди будуть працювати, щоб вони мали можливість заробляти кошти, які будуть забезпечувати їх умови комфортного перебування. 

Спочатку центр створили для людей, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. А з 2014-го року тут проживали також переселенці з Луганської та Донецької областей.

Тетяна Дементьєва, директор Департаменту соціальної та сімейної політики ОДА:

В статуте учреждения прописано, что перемещенные лица имеют право проживать на территории центра, определяются сроки, с ними заключаются договора, в общем работа проводится постоянно. На сегодняшний день здесь порядка 45 человек, в том числе большая часть – это переселенцы. Из числа, лиц, которые оказались в сложных жизненных обстоятельствах – это 3 или 4 человека. Остальные все внутренне перемещенные лица. 

У центрі соціально-психологічної допомоги планують замінити вікна, зробити внутрішній косметичний ремонт, поставити нові необхідні меблі, а також утеплити стіни будівлі до настання холодів. 

Олексій Зеленський, координатор напрямку для ВПО та бізнесу: 

Я думаю, что мы это сделаем в ближайшее время. По-крайней мере, работа по замене окон и внутренней какой-то косметике начнутся уже скоро. Потому что есть уже фактически донор, который это все принял на себя и сейчас идет процесс оформления документов, подписание меморандума особ администрации и как бы мы уже движемся в этом ключе. 

На сьогоднішній день у центрі зможуть отримати житло ще близько 80-ти осіб – розповідає представник Олег Тузла. Кімнати різні – від двох до 8 ліжко-місць.

Олег Тузла, в.о. директора ОКУ «Обласний центр соціально-психологічної допомоги»: 

Есть там семья допустим 2-3 человека, 4, то естественно это будет одна комната. Понятно, мы не будем пол семьи в одну комнату, пол в другую. Если это люди, которые одиноки, например, 2 женщины или 3 женщины, мужчины отдельно, без семей, то естественно они будут жить в одной комнате, потому что мы на каждую отдельную комнату дать не сможем.

Загалом в Одеському регіоні офіційно зареєстровано вже 75 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Для того, щоб їх розмістити в області, визначили 40 будівель. Більшість із них – гуртожитки.

Олексій Чорний, голова Координаційного Гуманітарного штабу при Одеській ОВА: 

Цей об'єкт, він входить в перелік 40 об'єктів подобного плану які знаходяться по всій області. Це колишні гуртожитки, які або закладам освіти належали або підприємтсвам. І є можливість в одному місці поселити велику кількість людей. В даній будівлі 160 осіб, але в нас є комплекси на 700-800 осіб там де декілька будівель і вонеи більшу поверховість мають. 

Ремонт будівлі зроблять за підтримки міжнародних донорів, зокрема ООН. Центр соціально-психологічної допомоги стане флагманом роботи організації у регіоні.

Джессем Брандо,  представник Офісу ООН з координації гуманітарних питань:  

Ми тут намагаємось підтримати уряд України, надаючи допомогу людям, які постраждали під час конфлікту. Говорячи конкретно про цю локацію – наскільки я знаю, дуже багато людей приїжджає до Одеської області у пошуках безпечного місця. Вони біжать із Херсона, з Миколаєва. І для них Одеса уособлює безпеку. Тому ми цим і займаємось – створюємо для жертв конфлікту можливість тут оселитися та жити.

Наразі вже дві організації заявили про свою готовність виконати низку ремонтних робіт – повідомили на презентації проекту.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: