НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні запустять е-кабінет військовозобов’язаного
В Украине запустят е-кабинет военнообязанного
Читати grad.ua у  

Президент Володимир Зеленський підписав закон № 10062, який передбачає, зокрема, створення кабінету військовозобовʼязаного. Передбачається, що Міноборони отримає дані про громадян віком від 17 до 60 років, які містяться в різних державних реєстрах: Податкової служби, МОЗ, Мінʼюсту, МВС, ЦВК, Держміграційної служби та інших відомств.

Інформація міститиметься в електронному кабінеті військовозобовʼязаного. Відповідно до закону, згода призовників, військовозобовʼязаних і резервістів на обробку персональних даних не потрібна.

Міноборони заявило, що ухвалення закону про електронний військовий облік «розблоковує цифровізацію української армії та дозволить їй діяти більш мобільно й ефективно як на полі бою, так і в тилу».

У міністерстві назвали цей законопроєкт «критично важливим для обороноздатності України», оскільки «реалізація його положень сприятиме швидкому збору, обробці та використанню військових даних, а також нарешті переведе послуги й процеси для військовослужбовців у зручний цифровий формат».

Законопроєкт надає Міністерству оборони України можливість посилити кіберзахист та право розміщувати свої ІТ-системи у військових хмарних спільнотах країн-членів НАТО. Документ також має спростити процес отримання військовими статусу учасника бойових дій під час дії воєнного стану.

Запустити е-кабінет військовозобов’язаного планують на початку другого кварталу 2024 року.


Схожі новини

Коментарі