НОВИНИ ГРАД » Новини » Володимир Зеленський підписав закон про медичний канабіс

Володимир Зеленський підписав закон про медичний канабіс

Владимир Зеленский подписал закон о медицинском каннабисе
Читати grad.ua у  

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу. Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроєкт про медичний канабіс у другому читанні ще 21 грудня 2023 року. Тепер він набуде чинності через пів року після його оприлюднення

Підписаний закон створює умови для законного обмеженого обігу та використання канабісу, а також його смоли, екстрактів та настоянок у медичних, промислових цілях і науково-технічній діяльності. Водночас, документ передбачає жорсткий контроль з боку Нацполіції над вирощуванням цієї рослини, виробництвом і збутом ліків на її основі.

Лікування такими препаратами потребують мільйони українців. Ліки на основі медичного канабісу використовують при хронічних болях, епілепсії, анорексії, посттравматичному синдромі, захворюваннях імунної системи, артриті та ревматизмі, астмі, хворобах Альцгеймера і Паркінсона та багатьох інших важких захворюваннях. В Україні, зокрема, такого лікування потребують пораненні та військові з ПТСР.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: