НОВИНИ ГРАД » Відеорепортажі та авторські програми » Архівна Одіссея » Одесские архивисты подвели итоги года (ч.2)

Одесские архивисты подвели итоги года (ч.2)

Читать grad.ua в  

Тысячи посетителей, из Одессы, Украины и иностранных государств. Тысячи запросов с самыми разными требованиями. А еще хранение и сбор документов, научная, исследовательская и выставочно- издательская деятельность.

Все это сочетает в своей работе коллектив Государственного архива Одесской области.  Нынешний, особый юбилейный год  столетия архивной службы Украины,  не стал исключением, а принес еще больше интересных событий и встреч.


Лилия Белоусова, и.о. директора Государственного архива Одесской области: Цей рік був надзвичайно цікавий,  багатий подіями, і можу назвати його вдалим роком для Державного архіву Одеської області. По-перше, ми як ніколи почували свою корисність. Справа в тому, що Ви знаєте, в Україні відбуваються різні реформи і, зокрема, пенсійна реформа, і до архіву продовжують звертатися люди, за підтвердженням трудового стажу. І дуже відрадно сказати, що архів справився з цим завданням найкращим чином. Ми відповіли більше ніж 7000-м громадян. Допомогли їм у встановленні різних історичних фактів, які і соціально-правового характеру, і генеалогічні.

І ми дуже раді тому що архів – це така установа, яку щоденно відвідують від 30-ти до 50-ти осіб. І колектив розуміє, що він працює для людей, для користі суспільства, і це надихає нас на таку, знаєте, кращу роботу. Цього року у нас – непоганий фінансовий стан. Додатково ми отримали 6-ть штатних одиниць. І наразі у нас проходить конкурс, три таких одиниці – це державні службовці. І ми запрошуємо людей проходити цей конкурс і працювати у державному архіві одеської області. Професія архівіста дарує радість співпраці і взаємовідносин із надзвичайно цікавими людьми, які щодня приходять до архіву і щодня ми маємо таке щастя з ними спілкуватися. Архівісти дуже вдячні за те, що вони можуть працювати на благо суспільства, адже більшість програм, це саме державні програми, на які архів завжди реагує.


В архиве работают не просто квалифицированные  специалисты, а люди неравнодушные, болеющие за своё дело. Именно поэтому фонды архива пополняются интересными материалами. Особенно успешно  формируется  национальный архивный фонд.

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: