НОВИНИ ГРАД » Новини » 6 грудня Україна святкує День Збройних Сил

6 грудня Україна святкує День Збройних Сил

6 декабря Украина отмечает День Вооруженных Сил
Читати grad.ua у  

Сьогодні, 6 грудня, Україна святкує День Збройних Сил. Святковий день на честь ЗСУ був створений 1993 року постановою Верховної Ради. Щорічно його святкують 6 грудня, і дату обрали не випадково. Саме цього дня 1991 року ухвалили Закон України «Про Збройні сили України».

Президент України Володимир Зеленський, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони України Рустем Умєров привітали українських військових з Днем Збройних Сил. Про це вони написали у телеграмі. Володимир Зеленський привітав українських захисників і захисниць просто з вулиць Києва, поруч проходили люди й вітались з лідером країни.

Президент України Володимир Зеленський зазначив:

Сьогодні більшість із нас мають можливість жити, працювати у своїх містах, ходити вулицями. Ми рухаємося. Як би не було складно, ми дійдемо до наших кордонів, до наших людей... Всупереч усьому, разом із вами та завдяки вам - нашому народу, Збройним силам України.

Традиційно, 6 грудня, до Дня Збройних Сил України проходить низка тематичних заходів. Так, в рамках відзначення Дня ЗСУ, в Одесі відбулося урочисте покладання квітів до Меморіалу захисникам України у сквері Героїв Небесної Сотні.

В церемонії взяли участь: керівництво міста та області, депутати, представники різних родів військ Збройних Сил України, ветерани, курсанти та громадськість.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: