З думками про населення?

Натрапив в інформаційній стрічці на замітку, яка, – вважаю, – буде цікава для переважної більшості населення. Вона, – замітка, – коротка, тому й цитую в повному обсязі:

Заголовок: «Скільки отримуватимуть помічники нардепів».

«За» підвищення зарплати помічникам проголосували 264 народні депутати. Відтепер помічники нардепів отримуватимуть на 40 тисяч гривень більше, їхня зарплата становитиме 132 тисячі. Раніше вони отримували 88 тисяч гривень на місяць. Важливо зазначити, що жодного голосу «проти» не було. Утрималися тільки троє парламентаріїв.

З ініціативою щодо підвищення платні раніше виступила голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики Галина Третьякова. У пояснювальній записці зазначається, що рівень зарплати помічників нардепів у 88 тисяч гривень «порушує стійкість системи супроводу законотворчості та ускладнює утримання професійного персоналу нардепами».

Зазначається, що це рішення не потребуватиме додаткових витрат із бюджету.

Я, ось ламаю собі голову простим запитанням: які «знакові» для економіки України нашим парламентом було ухвалено документи? Ну, так, щоб малий і середній бізнес пожвавився, став на ноги і почав запрошувати до себе на роботу людей різного віку і поколінь? Щось не пригадаю. Зато, можна сказати, «штампує» будь-який папірець, поданий до Верховної Ради, урядом. Розбіжності, природно, між цими двома гілками влади бувають, але, як правило, голосують за рішення, запропоновані Кабміном. І то сказати: все-таки міністри виявляються досвідченішими за депутатів.

Ось, почалися дискусії про майбутнє підвищення податків. Депутати пропонують замість збільшення військового збору підвищити ПДВ. На що міністри відповіли: так зростання ПДВ відразу вдарить по найбільш незахищених верствах населення: по старих, дітях і студентах. Ціни на продукти харчування моментально злетять до небес.

Гаразд, подивимося хто кого здолає. Повернуся до помічників нардепів. Це ж без малого три тисячі «баксів» отримуватимуть ті, хто, по суті, займається здебільшого паперовою роботою, бо для створення проєкту законодавчого акта потрібні комплексні дослідження. І вони здійснюються спеціальними центрами, що діють при Верховній Раді.

А тепер ще одна інформація з життя населення. Прочитав її в соціальній мережі Фейсбук. Ось, що пише один з експертів:

Мінсоцполітики розрахував що в червні  2024 року  прожитковий мінімум на одну людину  складає 7064 грн. 3724 грн – це гроші, які закладені на їжу.

Але офіційно затверджений загальний показник прожиткового мінімуму на 1 січня 2024 року  склалає  2 920 грн. Вони таким шляхом визнають що вони дебіли ?.


Автор: журналіст Ігор Розов

Схожі новини

Коментарі