НОВИНИ ГРАД » Новини » Військовослужбовці без вищої освіти зможуть отримати офіцерське звання

Військовослужбовці без вищої освіти зможуть отримати офіцерське звання

Військовослужбовці без вищої освіти зможуть отримати офіцерське звання
Читати grad.ua у  

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що дозволяє військовослужбовцям без спеціалізованої вищої освіти отримувати офіцерські звання. Про це йдеться у картці законопроєкту.

Основним завданням змін є забезпечення комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період.

Зміни були внесені до статті 20 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». Вони дозволяють військовослужбовцям з числа сержантського і старшинського складу без вищої освіти призначатися на молодші офіцерські посади.

Для отримання звання офіцера потрібно мати досвід бойових дій не менш як пів року і не мати непогашених дисциплінарних стягнень. Згідно з цим законом, на військову службу за контрактом прийматимуть офіцерів у віці від 20 до 40 років, а не 30.

Нагадаємо, раніше отримати офіцерське звання можна було лише після закінчення вищого військового навчального закладу або кафедри військової підготовки при цивільному ВНЗ.

Також 18 липня Зеленський підписав закон, який дозволить звільняти зі служби військових, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час воєнного стану.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: