НОВИНИ ГРАД » Новини » Срочная или альтернативная служба: кто годен, а кто нет

Срочная или альтернативная служба: кто годен, а кто нет

Срочная или альтернативная служба: кто годен, а кто нет
Читати grad.ua у  

Пандемия коронавируса внесла коррективы в призывную компанию в Украине. Так в этом году весенний призыв начнется на месяц позже обычного, в мае, а отправка новобранцев к местам прохождения службы – после окончания карантина. О том, кто должен проходить службу, а кто имеет право на отсрочку и на прохождение альтернативной воинской службы, рассказал в интервью ТРК «ГРАД» начальника отдела призыва Одесской области, Сергей Скоробогатько:

призов проходить згідно указу президента України в період з травня по липень місяць, а відправки вже почнуться після закінчення карантину, призов це не тільки відправка.

Из Одесской области планируется призвать на военную службу около девятисот новобранцев.

В Одеській області прогнозується відправити близько 900 чоловік, юнаків, до Збройних сил України, та інших формувань з Одеської області будуть відправлятись до ЗСУ, до Прикордонної служби, до Національної гвардії України, та державної служби спеціального транспорту.

Пройти срочную службу, согласно Конституции Украины, должны все мужчины, однако в некоторых случаях время призыва может быть отстрочено.

Згідно з Конституцією, у нас усі громадяни України повинні пройти строкову військову службу, якщо в них є якісь підстави для отримання відстрочки, то вони представляють документи до районних територіальних центрів комплектування, та соціальної підтримки. Згідно статті 17ї з закону України, про військовий обов’язок, про військову службу мають такі особи, які навчаються в ВНЗ, за сімейними обставинами за релігійними переконаннями, ну не релігійними переконаннями, а священнослужителі, які закінчили духовні семінарії та інші.

Однако стремятся постигать азы воинского дела – далеко не все.

У нас уклоністів, усі знаходяться у розшуку у нас, їх близько 40 відсотків, від тих які повинній йти служити.

Есть люди, которые уклоняются от службы не потому что просто не хотят или боятся идти в армию, но и из-за определенных взглядов. Например, по религиозным мотивам. Им могут предложить альтернативную службу, однако, во-первых, служба эта бывает подчас сложнее традиционной, а во-вторых, одних слов о том, что взгляды и мировоззрение не позволяют брать в руки оружие, недостаточно.

Альтернативну службу ті і проходять, які мають релігійні переконання, вони проходять службу на пів року більше строковика, вони якісь якщо мають релігійні переконання, вони до першого лютого кожного року повинні подавати документи до районних державних адміністрацій, тому що комісія з питань альтернативної служби знаходиться в районній адміністрації. Того району де проживає призовник. І вже комісія приймає рішення, відправляти його на альтернативну службу, чи ні військовий комісаріат не приймає рішення по цьому питанню.

В том случае, если комиссия подтвердит право на прохождение альтернативной службы, то этот человек будет занят в сферах охраны здоровья и социальной помощи, строительстве, сельском хозяйстве, в разных отраслях промышленности или в сфере транспорта. После прохождения такой службы всё равно нужно будет встать на учёт.

Після проходження альтернативної служби громадянин України прибуває в п’ятиденний строк після закінчення служби альтернативної, прибуває до свого районного територіального центру комплектування, та соціальної підтримки, та стає на військовий облік, як військово-забовязаний.

Однако на военные сборы этот гражданин направляться не будет, но в случае необходимости, он может быть направлен на ликвидацию последствий аварий, катастроф или стихийных бедствий.

Вы служили?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
-44

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: