НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеський залізничний вокзал щодня зустрічає переселенців

Одеський залізничний вокзал щодня зустрічає переселенців

Одеський залізничний вокзал щодня зустрічає переселенців
Читати grad.ua у  

Сюди приїжджають люди з Миколаєва, Херсона та інших міст та областей, де точаться активні бойові дії. Юрій із сім'єю приїхав із окупованого Херсона. У місті багато російських солдатів, роботи немає, обстановка складна та небезпечна – розповідає чоловік. Каже, що дорога до Одеси була непростою.

Разом із сім'єю весь цей складний шлях пройшов і чотирилапий друг – кіт Лимон. Юрій пояснює: про правила перевезення тварин часу подумати наразі не було.

Для перевезення маленьких собак, котів та птахів обов'язково потрібно мати при собі свідоцтво від ветеринара – у якому написано, що на момент посадки у потяг ваш улюбленець здоровий, розповідає адміністратор вокзалу Алла Коломійчук. Подорожувати вихованці можуть як плацкартом, так і в купе.

Для собак вище 45-ти сантиметрів діють трохи інші правила перевезення в поїзді. Їм можна їхати лише у купейних вагонах.

А ось собаки поводирі, які супроводжують людей з інвалідністю, можуть їхати будь-якому вагоні – купейному чи плацкартному, незалежно від свого розміру.

Коли Україною курсували евакуаційні поїзди, тварини могли подорожувати ними без свідоцтва про стан здоров'я. Проте зараз перевезення здійснюють лише регулярні поїзди. У них тварин без документів не пускають, щоб не наражати на небезпеку інших пасажирів.

Ситуація у деяких містах України досі залишається складною. Активні бойові дії тривають буквально у сусідній з Одеською - Миколаївській області. Тому наш залізничний вокзал продовжує приймати переселенців, а волонтери надають прибулим всю необхідну допомогу.

Для людей, які приїхали з міст, де точаться активні бойові дії, на одеському вокзалі облаштували кілька залів очікування. В одному з них – підвищеного комфорту – розміщують переселенців із дітьми. Тут вони можуть відпочити та поїсти гарячої їжі після довгої дороги.

Волонтери на вокзалі намагаються нагодувати людей, дати щось у дорогу та забезпечити комфортне перебування. Не забувають і про найменших. Волонтер Данило більше місяця розважає та відволікає дітей доки їхні батьки зайняті іншими справами. Говорить, що потрапив сюди випадково, його привів друг.

На початку війни з Одеського вокзалу щодня евакуювалися близько 1000 людей. У волонтерів було дуже багато роботи – підказати, направити, допомогти з валізами, розповідає адміністратор вокзалу Алла Коломійчук. А волонтери з різних організацій годували людей, допомагали гуманітаркою та з розселенням. Зараз роботи поменшало.

Більшість людей приїжджають із Миколаєва. Там зараз точаться активні бойові дії, місто обстрілюють практично щодня.

Волонтери та адміністрація залізничного вокзалу роблять все, щоб забезпечити переселенцям максимально комфортне перебування. В очікуванні свого рейсу приїжджі можуть відпочити, підкріпитися та дізнатися всю необхідну інформацію, а потім – продовжити шлях, або ж ухвалити рішення на якийсь час залишитися в Одесі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: