НОВИНИ ГРАД » Новини » Податкова відстежує продажі в соцмережах та інтернет-майданчиках
Податкова відстежує продажі в соцмережах та інтернет-майданчиках
Читати grad.ua у  

Державна податкова служба моніторить соціальні мережі Facebook, Instagram та інші інтернет-майданчики на предмет продажу або надання послуг без реєстрації підприємницької діяльності. Про це йдеться в повідомленні ДПС.

В інформації зазначається, що окремі продавці нехтують обов'язком реєстрації підприємницької діяльності, ухиляються від сплати податків, а розрахунки проводять через банківські картки фізичних осіб, що заборонено законодавством.

ДПС постійно отримує інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації. Усі випадки досліджуються та перевіряються працівниками податкових органів, а в разі підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи з реагування, в тому числі податкові перевірки.

В іншому випадку в ДПС кажуть, що відстежують незаконну підприємницьку діяльність самостійно, за допомогою своїх територіальних органів.

Територіальними органи ДПС тільки протягом вересня 2023 року встановлено непоодинокі випадки здійснення господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання.

У ДПС також нагадали, що за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф до 85 тисяч гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини та грошей, одержаних у результаті вчинення цього адміністративного правопорушення.


Схожі новини

Коментарі

  1. Гость
    6 жовтня 2023 17:49
    Там в налоговой совсем делать нех*р?
  2. Гость
    6 жовтня 2023 17:45
    И шо теперь студенту надо регистрировать ФОП чтобы продать старый велик или самокат?