НОВИНИ ГРАД » Новини » Відновити втрачені документи на нерухомість: поради фахівця

Відновити втрачені документи на нерухомість: поради фахівця

Відновити втрачені документи на нерухомість: поради фахівця
Читати grad.ua у  

Втрата, пошкодження чи нищення документа на майно не означає, що власник втрачає право власності – пояснюють спеціалісти межрегіонального управління Міністерства юстиції. Адже є державний реєстр, де міститься вся інформація.

Записи про право власності, зберігаються в державному реєстрі. На підставі цих даних і можна відновити документи – розповідає головна спеціалістка відділу Управління державної реєстрації Юлія Леонова, головна спеціалістка відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації.

Є декілька шляхів для відновлення документів. Один з таких – оформлення дубліката. Видати його може тільки установа, яка раніше видала ці папери. Але не завжди це є можливим.

Якщо були втрачені документи на землю – не обов’язково треба шукати установу, де саме був виданий документ. Звернутись можна до будь-якого Управління державної реєстрації. Адже вони користуються інформацією з єдиного державного геокадастру. Процес відновлення документів значно спростить наявність копії – відзначає Юлія Леонова.

Тому спеціаліст радить про всяк випадок відсканувати існуючі документи, або зробити копію.

Інформацію до геокадастру почали вносити у 2013 році. У випадку, якщо втрачено документи, які були зареєстровані раніше, тоді використовуються тільки відомості з архіву.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: