НОВИНИ ГРАД » Новини » Ухилитись від сплати аліментів не вдасться навіть за кордоном

Ухилитись від сплати аліментів не вдасться навіть за кордоном

Ухилитись від сплати аліментів не вдасться навіть за кордоном
Читати grad.ua у  

Стягнення аліментів з боржників, які проживають за кордоном – зараз це питання стало актуальнім для України. Адже багато людей, платників аліментів, в рамках трудової міграції, виїхали з держави ще до початку повномасштабного вторгнення. І перестали виконувати свої обов’язки стосовно отримувачів їхніх платежів. В війну ця ситуація тільки посилилася. Але порядок стягнення аліментів існує. Про це детально розповіла спеціаліст Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції.

Порядок стягнення аліментів залежить від ситуації.

Перший випадок – це коли вже є відповідне рішення українського суду. Тоді можна одразу відправити пакет документів до іноземної держави. Україна уклала двосторонні угоди з багатьма країнами, аби була можливість стягувати аліменти за кордоном на законних підставах – розповідає Анастасія Лобан, начальник управління судової роботи та міжнародного співробітництва.

Другий випадок – коли рішення суду про стягнення аліментів ще немає. Тут є два варіанти дій. Або подавати позов в український суд, або заявляти клопотання до міжнародних інституцій – додає Анастасія Лобан.

Є вірогідність стикнутися з такою проблемою, що закордонна адреса боржника – невідома. Тоді його можна знайти за місцем роботи. Якщо немає і цієї інформації – людину можуть подати у розшук. Але необхідно також враховувати закони інших країн з приводу аліментів. Адже правила не завжди однакові.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: