НОВИНИ ГРАД » Новини » Доставка посвідчення водія за кордон: збільшилася кількість країн

Доставка посвідчення водія за кордон: збільшилася кількість країн

Читати grad.ua у  

Міжнародна доставка посвідчення водія з 2023 року доступна у 22 країнах Європи. З 12 березня цього року вона почала працювати також у Швеції, Грузії, Португалії, Греції та Норвегії. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Послуга міжнародної доставки водійського посвідчення за кордон доступна в Кабінеті водія. Ця опція актуальна для тих водіїв, які мають намір обміняти документ, отриманий уперше на 2 роки, загубили чи пошкодили, або змінили персональні дані. Як скористатися послугою:

  • зайти в Кабінет водія та авторизуватися;
  • вказати причину обміну посвідчення;
  • обрати міжнародну доставку;
  • ввести адресу отримання замовлення;
  • сплатити за послугу.

Заявка надходить до сервісного центру МВС і обробляється адміністратором. Після виготовлення, готовий документ забирає ДП «ІНФОТЕХ» і передає його Укрпошті. А поштовий оператор відправляє за кордон на вказану адресу. Термін міжнародної доставки – близько 15 днів. Орієнтовна вартість близько 1300 грн – за бланк та адмінпослугу незалежно від країни та міста отримання.

Міжнародна доставка водійського посвідчення почала діяти з 16 жовтня 2023 року. Від початку запуску нею вже скористалися понад 5 тисяч осіб. Окрім Швеції, Грузії, Португалії, Греції та Норвегії, доставку посвідчення можна замовити ще у 22 країни: Польщу, Німеччину, Угорщину, Молдову, Словаччину, Словенію, Румунію, Хорватію, Чорногорію, Литву, Латвію, Естонію, Чехію, Італію, Болгарію, Францію, Нідерланди, Туреччину, Австрію, Бельгію, Швейцарію та Іспанію.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: