НОВИНИ ГРАД » Новини » Українці можуть відновлювати водійське посвідчення перебуваючи в Польщі

Українці можуть відновлювати водійське посвідчення перебуваючи в Польщі

Українці можуть відновлювати водійське посвідчення перебуваючи в Польщі
Читати grad.ua у  

Раніше в Польщі українські водії лише обмінювали наявне водійське посвідчення. А зараз у Варшаві, Вроцлаві, Гданську та Кракові можуть його відновлювати у зв'язку з втратою або викраденням.

Як отримати послугу:

  • Для відновлення водійського посвідчення, необхідно звернутися до ДП «Документ» в одне з чотирьох міст Польщі, де надається ця послуга.
  • Записатися можна онлайн - через електронну чергу на сайті, або звернутися в порядку «живої» черги.

Із собою потрібно мати такий перелік документів:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання, а якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається виписка про реєстрацію місця проживання особи, або закордонний паспорт;
  • довідка платника податків; документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) у разі зміни персональних даних;
  • медична довідка (на період воєнного стану не обов'язкова).

Відновлення водійських посвідчень здійснюється за стандартним алгоритмом. Після отримання пакета документів, співробітники ДП «Документ» фотографують громадянина та створюють заявку на відновлення водійського посвідчення, яку розглядає в Україні адміністратор сервісного центру МВС. У разі схвалення, нове посвідчення друкують за кордоном на бланку і передають замовнику. 

Адреси в Польщі: 

  • Варшава: Єрусалимські алеї, 179 (ТЦ Blue City 2-й поверх);
  • Вроцлав: Грюнвальдська площа 22, 50-363 (0 поверх);
  • Краків: Галерея Краківська (2 поверх, вхід тільки з паркінгу сектор С);
  • Гданськ: Алея Грюнвальдська, 415.

У пресслужбі поліції нагадали, що відновити водійське посвідчення також можна в Стамбулі. А обмін посвідчення здійснюється в усіх 11-ти підрозділах ДП «Документ» за кордоном. Зокрема, у Польщі, Чехії, Словаччині, Німеччині, Туреччині та Іспанії.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС у Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші запитання та корисну інформацію черпайте на сайті.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: