Новини Одеси 05.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 5 квітня 2024 року

Виміряли рівень цукру у крові, артеріальний тиск, сатурацію та отримали відповідні поради від фахівців. До Всесвітнього дня здоров’я працівники Центру первинної медико-санітарної допомоги Київського району у черговий раз нагадали містянам про актуальність мати свого сімейного лікаря та звертатися до медзакладів з профілактичною метою. Захід відбувся просто неба в одному з місцевих скверів.

Містяни, які відвідали захід у сквері біля центру первинної медико-санітарної допомоги, після проходження експрес-огляду, отримали консультації лікарів та терапевтичні поради щодо подальших дій.

Одесити вже активно користуються перевагами енергонезалежного інтернету за технологією GPON. Великі міста регіону, телекомунікаційна компанія ТЕНЕТ, так само переводить на цю енергонезалежну технологію. Сьогодні безперебійний зв'язок, незважаючи на обстріли і блекаути, доступна послуга в багатьох будинках Чорноморська. Фахівці ТЕНЕТ розбудовують мережу в цьому місті-супутнику Одеси й прилеглих до нього малих населених пунктах.

Готували удар по штабу Сил оборони. В Одесі затримали російських агентів, які працювали на ФСБ і розвідували місця базування українських військ.

10 великих комфортних автобусів стоять у гаражах комунальних підприємств Одеси і не виходять на міські маршрути. А все тому, що вони передані, як гуманітарна допомога, і використовувати їх у комерційних цілях неможна. Чому так і що треба зробити, аби змінити ситуацію – дивіться в репортажі наших кореспондентів.

Сьогодні в Одесі працюють 650 автобусів, і тільки 8 з них мають екологічний параметр Євро 5, всі інші – Евро-3 та нижче – повідомив міський голова Геннадій Труханов. В той же час вивести на маршрути автобуси, які майже не несуть шкоди для екології, неможливо.

На звалищі в Одеській області затримали безхатченка, якого підозрюють у зґвалтуванні 12-річного хлопчика. За скоєне зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

З тепловозів зливали паливо і продавали. В Одеській області викрили організовану злочинну групу, яка придумала схему незаконного збагачення на залізничному транспорті. За крадіжку в умовах воєнного часу зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В Одеській області директор КП вигадав хитрий план збагачення. Чиновник оформив на підприємство неіснуючих працівників і привласнював зарплату, так званих "мертвих душ".

Протягом багатьох років українські зоо-волонтери намагаються зробити все, аби суспільство почуло «голос» мовчазнИх безпритульних – наших чотирилапих друзів. Проте з повномасштабним вторгненням ситуація із хвостатими «безхатченками» в Україні погіршилася: притулки переповнені, люди рятуючи власне життя забували про своїх вихованців і залишали їх напризволяще. Також велика кількість тварин постраждала після підриву Каховської ГЕС. До дня безпритульних тварин наші кореспонденти поспілкувалися з зоо-волонтерами та вирішили вкотре нагадати людям про наявні проблеми чотирилапих «вухастиків».

Весна – це не тільки пробудження природи, а і пожвавлення весняних робіт у саду та городі. Обізнані садівники вже обрізали виноградні кущі і саме час приступати до сухого підв’язування. Як правильно це зробити – наші кореспонденти дізнавалися у вчених аграрного університету.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі