НОВИНИ ГРАД » Новини » Студентський вечір пам'яті «І лине Чорнобильський дзвін»
Студенческий вечер памяти «И несется Чернобыльский звон»
Читати grad.ua у  

26 квітня – трагічна дата, цей день – реквієм за загиблими ліквідаторами, жертвами Чорнобильської катастрофи.

В Одеському художньому коледжі ім. М.Б. Грекова пройшов вечір пам’яті «І лине Чорнобильський дзвін…». Студенти другого курсу провели велику пошукову роботу в бібліотеках міста.

Представлені факти, фотографії, уривки з творів про Чорнобильську трагедію змусили багатьох замислитися над найболючішими проблемами сьогодення. Адже сімдесят шість міст і сіл України, колись родючі землі Полісся стали зоною відчуження.

У рамках вечора пам'яті, у бібліотеці коледжу було підготовлено тематичну виставку «Ударив чорний дзвін…». Завідувачка бібліотеки Тетяна Іванова розповіла студентам про зібрані в експозиції документальні та наукові збірники, монографії та літературно-художні твори з фонду бібліотеки про трагедію Чорнобиля.

Треба зробити все можливе, щоб екологічні біди не повторювалися. Як зазначила учасниця заходу, студентка коледжу Софія Топор:  

Кожен справжній патріот своєї Батьківщини повинен берегти свою землю, піклуватися про її благополуччя, щоб чудові краєвиди завжди милували людське око. 

38 років тому сталася найбільша в історії людства аварія на атомній електростанції. Серед природних і техногенних катастроф Чорнобильська трагедія посідає особливе місце. Аварія на атомній станції сколихнула тоді весь світ. Вибух і пожежа на четвертому блоці Чорнобильської АЕС призвели до людських жертв і радіоактивного забруднення місцевості.


Схожі новини

Коментарі