НОВИНИ ГРАД » Новини » Міністру агрополітики Сольському обрали запобіжний захід

Міністру агрополітики Сольському обрали запобіжний захід

Министру агрополитики Сольскому избрали меру пресечения
Читати grad.ua у  

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід міністру аграрної політики Миколі Сольському - йому призначили тримання під вартою на 60 днів з можливістю вийти під заставу в понад 75 млн гривень. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на засідання суду.

Згідно з рішенням суду, Сольський залишатиметься під вартою до 24 червня. Якщо ж він внесе заставу, до міністра застосують низку процесуальних обов’язків. Зокрема, не відлучатися за межі Києва без дозволу прокурора/судді, не спілкуватися зі свідками, а також здати документи для виїзду за кордон.

Нагадаємо, 23 квітня міністру Миколі Сольському вручили підозру в незаконному заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень і в спробі заволодіти землею ще на 190 мільйонів. Йому загрожує до 12 років увʼязнення з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років і з конфіскацією майна.

Сам Сольський повідомив, що справа стосується періоду 2017-2018 років, коли він був адвокатом і не обіймав державних посад. Вчора міністр аграрної політики та продовольства України подав у відставку.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: