Новини Одеси 04.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 4 квітня 2024 року

В Одесі триває підтримка містян, які втратили свої домівки через російські атаки на місто. Так, 12 власників знищених квартир у будинку на Добровольского вже мають підтвердження на компенсації від держави. Про це повідомив Віце-прем’єр Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, який перебуває наразі із візитом в Одесі.

В Україні починає працювати техніка, яка рятує життя. Так, агро-ділянки сусідської Херсонщини сапери ДСНС розміновують за допомогою спецмашин. Як працюють такі дистанційні комплекси, показали Сили оборони півдня України.

В Одесі затримали чоловіка, який без дозволу продавав бойову зброю.  Йому загрожує до 7ми років позбавлення волі.

Усі зібрані кошти підуть на підтримку й потреби спецпідрозділів ЗСУ. Так вирішили організатори, коли планували перший благодійний гастротур.  В Одесі провели прем’єрну благодійну гастровечерю, в рамках якої топові шеф-кухарі Асоціації Кулінарів України дивували гостей різноманітними стравами української кухні.

На Одещині затримали групу ухильників. Втікачів зупинив прикордонний рів і попереджувальні постріли у повітря. Як з'ясувалося, охочі незаконно потрапити до Молдови заплатили по 80 тисяч гривень адміну телеграм-каналу. А натомість отримали онлайн-інструкцію з перетину держкордону.

До Великодня ще цілий місяць, проте тим, хто не хоче переплачувати під час передсвяткового ажіотажу – варто вже купувати продукти для великоднього кошику. Якою буде вартість традиційних святкових смаколиків до Великоднього столу цього року, розповідає фахівчиня галузі сільськогосподарської продукції Тетяна Попович.

До дня народження сотового телефону ми запитали у городян – яке для них має значення такий вже звичний нині засібу зв’язку.

Смертельна ДТП сталася на Миколаївській дорозі - внаслідок аварії загинув мотоцикліст.

А в Одесі у Київському районі легковий автомобіль збив 10-річну дівчинку, яка каталася на велосипеді. Дитину з численними переломами ушпиталили.

Переходила дорогу на червоне світло і опинилася під колесами авто.  І ще одна резонансна аварія сталася у центрі Одеси - внаслідок автопригоди серйозно постраждала жінка-пішохід.

В Одесі затримали керівницю фінустанови, яка переказувала гроші клієнтів на свій рахунок. Обманним шляхом жінка привласнила десятки тисяч гривень.

У міжнародний день настроювача фортепіано ми поспілкувалися з Віктором Міроновим, який починав роботу ще на одеській музичній фабриці. Фортепіано – інструмент, який не є довгожителем, оптимальний строк для нього – 25 років – говорять фахівці. Аби користуватися їм якомога довше, вкрай важливо правильно за ним доглядати.

Прогноз погоди на найближчі дні.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі