Новини Одеси 12.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 12 квітня 2024 року

Одеські рятувальники, які місяць тому постраждали внаслідок повторного ракетного обстрілу, потрохи відновлюються та повертаються в стрій. Продовжуємо розповідати історії героїв-вогнеборців, які ціною власного життя рятували інших. У той важкий день подвійного ракетного прильоту по Одесі - на місці події попри власний біль рятувальники продовжували допомагати один одному та направляли всі свої сили тим, кому це було найбільш потрібніше. 

Кількість жертв удару по Одеській області 10 квітня збільшилася до шести осіб. Чоловік 56и років, який отримав чисельні травми під час ворожого обстрілу – помер у лікарні. Нагадаємо: 
У середу армія рф атакувала наш регіон дев'ятьма балістичними ракетами. Серед жертв - 10річна дівчинка. 12 квітня оголошено днем жалоби у зв’язку із загибеллю людей.

На одеському ринку сталася пожежа. Вогонь перекинувся на сусідні торгові споруди. На щастя, загиблих та постраждалих немає. Аби підібратися ближче до вогнища, рятувальники поставили свої автомобілі на трамвайні колії. Таким чином було перекрито рух у бік Таїрова.

Вимагав "відкати" у торговця фруктами та овочами. В Одесі за вимагання та хабарі затримали чиновника райадміністрації. Фігуранту загрожує до 10 років ув'язнення та конфіскація майна.

Під час руху на проїжджій частині необхідно бути вкрай уважними не лише водіям, а і пішоходам. А ще не нехтувати сигналами повітряної тривоги, в тому числі вдень та бути обережними. Крім того, необхідно завжди пам'ятати про тих, хто поруч і піклуватися про їхню безпеку. Патрульна поліція Одеської області дає життєво-корисні поради.

Сімейний патронат – відносно нова соціальна послуга, яка буде поширюватися на Одещині. В Україні за підтримки фонду ЮНІСЕФ стартував проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Після конкурсного відбору 9 громад нашого регіону візьмуть у ньому участь. У громадах планується створення патронатних сімей, в яких вихователі будуть надавати професійний догляд, виховання та реабілітацію дітям, які тимчасово не можуть проживати у власних родинах.

І повертаючись до питань важливості сімейного виховання, контролю і принципів ювенальної превенції. В Ізмаїлі затримали підлітка, який у центрі міста пограбував чоловіка. З'ясувалося, що у 17 річного хлопця “за плечима” вже три судимості та сім звинувачень у крадіжках.

В Одеській області ліквідували чергову схему переправлення чоловіків до невизнаного Придністров'я . Незаконний бізнес організували мешканці прикордоння. Для пошуку клієнтури спільники створили телеграм-канал, де й надавали інструкції щодо часу, місця та умов перетину кордону.

На Одещині іноземець намагався підкупити прикордонника та організувати схему нелегального виїзду ухильників за кордон. Затримали фігуранта "на гарячому" у прикордонному пункті пропуску.

З приходом тепла активізувалися і змії, саме навесні розпочинається їхній сезон. Які плазуни водяться в Одесі та регіоні, які з них безпечні, а які отруйні, та що робити, якщо побачили змію – в ефірі телеканалу «Град» пояснив директор Одеського зоопарку Ігор Біляков.

«Якщо дуже захотіти – можна й в космос полетіти». І не лише на місяць, а й до більш віддалених планет. У Всесвітній день космонавтики ми запитали у містян про те, яким вони бачать майбутнє Землі та можливі космічні перспективи людства у найближчі десятиліття? Яким вони сприймають”далекий космос” та чи погодилися б переселитися на іншу планету, якщо колись стане таке можливим.

Диктор новин: Олена Астрахович

Схожі новини

Коментарі