Новини Одеси 11.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 11 квітня 2024 року

Ворожі обстріли 10 квітня, які розпочалися ще вночі, завершилися – трагедією – загибеллю людей. Армія рф атакувала наш регіон дев'ятьма балістичними ракетами. Унаслідок ударів в Одеському районі загинули п’ятеро людей, зокрема дитина – дівчинці 1 квітня виповнилося 10 років. Її батьки та молодша сестра перебувають у лікарні – розповіли в Одеській ОВА. Також зросла кількість постраждалих – їх вже 14 осіб. Четверо – у важкому стані, лікарі борються за їхні життя.

У п'ятницю, у звʼязку з загибеллю пʼяти людей, внаслідок російської ракетної атаки в Одеськії області оголошено день жалоби.

В ніч проти 11-го квітня під час повітряної атаки дронами-камікадзе в Одеській області пошкоджено енерго-об'єкт – на території спалахнула пожежа, яку оперативно загасили. Люди не постраждали, також вдалося уникнути і відключень електроенергії. Загалом сили ППО знищили над Одещиною сім ударних безпілотників. Цієї ж ночі російські військові завдалИ черговОго масованого удару по всі країні. Окупанти використали 42 ракети різних типів і 40 дронів. Частину цілей протиповітряна оборона збила, але були й влучання. Армія рф атакувала енергетичні об'єкти в Київській, Харківській, Львівській та Запорізькій областях. За даними ДТЕК, було атаковано одразу дві теплоелектростанції в Україні.

А в день 11 квітня РФ завдала ракетного удару і по Миколаєву – загинуло четверо мирних жителів, ще п'ятеро осіб дістали поранення. Крім того, пошкоджено житлові будинки й автомобілі в приватному секторі, а також промислові об'єкти, повідомили у прес-службі Сил оборони півдня України.

Серед тих, кому вдалося вижити після ворожого обстрілу, є й ті, хто кожного дня рятують життя сотень українців. 15 березня цього року в результаті подвійного ворожого обстрілу постраждав цілий караул пожежних рятувальників. Ми розповімо історію одного з них.

На місці прильоту у той день 15го березня постраждало близько десяти рятувальників пожежного караулу. Усі вогнеборці були ушпиталені до міських медзакладів.

Під час пожежі в передмісті Одеси постраждав чоловік і загинули тварини. Площа загоряння склала близько 500 квадратних метрів.

Весна та гарна погода не привід бути неуважним на проїжджій частині, водіям та пішоходам слід бути пильними на вулицях міста, адже від цього залежить безпека всіх учасників дорожнього руху, нагадують в управлінні патрульної поліції Одеської області. 

Квітневе свято, від назви якого віє апетитною помаранчевою смакотою – Всесвітній день моркви. У світі на честь цього корисного коренеплоду у квітні кафе й ресторани обов’язково додають у меню морквяні фреші, пюре, салати й пироги. А педіатри закликають батьків частувати такими стравами дітей частіше. І взагалі приділяти велику увагу змісту вітамінів у дитячому раціоні.

Продали підробок на кілька десятків мільйонів гривень. В Одесі затримали організаторів шахрайської схеми, які реалізовували в соцмережах підроблену техніку та аксесуари .

В Одеській області на кордоні затримали киянку з наркотиками. Жінка везла в Україну особливо небезпечні психотропні речовИни.

Ще дві нарко-торговки були затримані правоохоронцями. Одна жінка займалася купівлею психотропів в інтернеті, а друга розповсюджувала їх у Болградському районі.

Сама висока в світі трава, на якій ростуть ягоди. Її листя, використовують як тарілки, а квіти, сік та коріння – як ліки від декількох хвороб. Навряд чи є людина, яка б ніколи не їла плоди цієї рослини. Міжнародний день банана – прекрасний привід, аби дізнатися про нього багато чого цікавого. Як банан росте – ми вже дізналися. Але більшість людей цікавляться, перш за все, плодами цієї рослини, або, точніше, як ми вже знаємо – ягодами. Їх використовують в їжу, в основному, сирими. І тільки гурмани та прихильники здорової їжі знають, що з бананів можна приготувати безліч смачних та корисних страв. Про деякі з них дізнаємося прямо зараз. 

Погода в Одесі і області з кожним днем демонструє мешканцям регіону – справжнє весняне літо. Про це свідчать температурні рекордні максимуми. Згідно з повідомленнями Гідрометцентру Чорного та Азовського морів на вихідні повітря прогріється до 25-ти градусів. 

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі