Новини Одеси 26.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 26 квітня 2024 року

26-те квітня для України – надовго, можливо, на кілька століть, буде відзиватися як чорна дата в календарі. Вибух на Чорнобильській атомній станції спочатку забрав життя 30-ти співробітників АЕС. А потім – рахунок пішов на сотні тисяч.

Вони мають бути швидкими, витривалими та злагодженими. Це про мобільні вогневі групи, які щодня та щоночі полюють на ворожі безпілотники. В Одесі навіть розробили спеціальні тренажери для стрільців – та постійно відточують їхні навички. За всіма етапами тренування – як це відбувається у підрозділах прикордонної служби – спостерігали і наші колеги. Сьогодні вогневі групи постійно навчаються на тренажерах віртуальної реальності. Один з останніх – розробка одеських прикордонників та їхніх колег із ЗСУ.

Правоохоронці викрили військових, які допомагали переховуватися підозрюваним у розстрілі поліцейських у Вінницькій області. Один із бійців самовільно залишив військову частину. Його вже затримали.

Привіз із зони бойових дій боєприпаси та продав їх в Одесі. Торговця зброєю затримали на гарячому, фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі.

В Одеській області затримали групу ухильників і перевізника, який намагався вивезти клієнтів у Придністров'я.

Знання, які можуть врятувати життя – працівники поліції охорони Одещини разом з іншими представниками оперативних служб провели навчання з захисту безпеки для учнів Ланжеронівського ліцею. Сьогодні такі заходи є необхідністю – наголошують поліцейські, оскільки саме дотримання правил власної безпеки можуть врятувати життя.

Обережність ніколи не завадить. Особливо під час подій, що відбуваються зараз в Україні. Аби зберегти життя та здоров’я своє й своїх близьких слід бути досвідченним у питаннях безпеки. Такі поради будуть вкрай актуальними, зокрема, з початком літа. Про очікування від прийдешнього туристичного сезону ми поцікавилися у жителів Одеси на одному з пляжів міста.

До правил безпеки під час воєнного стану також відноситься й реагування на сигнали повітряної тривоги. Під час опитування серед мешканців та гостей Одеси були й ті, хто завжди йде до бомбосховища, але досить багато тих, хто не дотримується цих порад.

Й нажаль чергова смертельна ДТП сталася на трасі Одеса – Рені. Лоб у лоб зіткнулися легковик і вантажівка.

В Одесі викрили цех із виробництва підробленого одягу відомих брендів. Товар продавали на ринках по всій країні та оптовими партіями в Інтернеті.

Понад 120 років, саме стільки працює Одеська міська станція екстреної медичної допомоги. Сьогодні заклад облаштований новими автомобілями, які укомплектовані всім необхідним для надання медичної допомоги. Але ще століття тому там стояли дві парокІнні карети, спеціально виготовлені та обладнані у Відні, які за 20 хвилин доставляли лікаря та двох санітарів на місце виклику. Наші кореспонденти продовжують розповідати вам історію найстарішої станції України.

142 роки тому в Одесі з’явився перший паровий трамвай, він прийшов на зміну кІнному – відомій одеській конці. Уявіть собі, у кінці 19-го століття у самому центрі міста можна було побачити справжній паровоз, який перевозив пасажирів. Про особливості парового трамвая наші кореспонденти дізналися у музеї Одеського міського електротранспорту.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі