НОВИНИ ГРАД » Новини » У лікарнях Одеси впроваджують сучасні медичні технології
В больницах Одессы внедряют современные медицинские технологии
Читати grad.ua у  

За кошти міського бюджету було придбано новітні електронні мікроскопи для міських клінічних лікарень №1 і №11, що дозволило одеським медикам використовувати сучасні методики та техніки проведення оперативних втручань. Повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

Так, у міській клінічній лікарні №1 запроваджено методику хірургічної профілактики ішемії головного мозку та ішемічного інсульту. Минулого року в МКЛ №1 проведено 28 операцій на сонних артеріях з використанням нейрохірургічного мікроскопу. Операції виконуються мультидисциплінарною хірургічною командою на чолі з лікарем-нейрохірургом та судинним хірургом. Після проведення операцій не спостерігалося ускладнень та рецидиву інсульту у пацієнтів, які перенесли гостре порушення мозкового кровообігу.

Медичний директор міської клінічної лікарні №1 Отар Чіхварія зазначив:

Атеросклероз сонних артерій — найчастіша причина гострої та хронічної ішемії мозку. Своєчасне виявлення та оперативне лікування стенозів сонних артерій дозволяє уникнути ішемічного інсульту та запобігти рецидивам у хворих після інсульту. Згідно з останніми рекомендаціями Європейської асоціації судинних хірургів, найефективніший метод оперативного втручання – каротидна ендартректомія, тобто видалення атеросклеротичної бляшки біфуркації сонної артерії. Сьогодні завдяки роботі міської влади щодо оснащення новітнім обладнанням ми можемо проводити такі операції на сучасному європейському рівні.

У міській клінічній лікарні №11 з використанням електронного мікроскопу в 2023 році було проведено 347 операцій, з яких: 165 операцій при спинальних патологіях, 122 операції при грижах міжхребцевих дисків, 53 операції при пухлинах та судинних захворюваннях головного мозку, а також операції на магістральних судинах та периферичній нервовій системі.

У мерії зазначають, що робота з оснащення міських медзакладів Одеси сучасним обладнанням триває. У всіх багатопрофільних міських лікарнях міста створені сучасні відділення екстреної допомоги, які оснащені комп’ютерними томографами та іншим новітнім устаткуванням. А минулого року нову ангіографічну систему отримала міська клінічна лікарня №10, наразі готується до запуску ангіограф у лікарні №11.


Схожі новини

Коментарі