НОВИНИ ГРАД » Новини » Чотири пологові будинки в Одесі приєднають до лікарень

Чотири пологові будинки в Одесі приєднають до лікарень

Чотири пологові будинки в Одесі приєднають до лікарень
Читати grad.ua у  

В Одесі реорганізують чотири медичні заклади. Йдеться про 1, 2, 4 та 7 пологові будинки. Їх приєднають до лікарень №1, №10 та №11. Про це йдеться у проектах рішень на майбутню сесію Одеської міськради та у пояснювальній записці до них.

Вже призначені відповідні комісії з реорганізації.

Як зазначено в інформаційному листі за підписом в.о. директора департаменту охорони здоров’я Левона Нікогосяна, це робиться для «формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я та забезпечення їх відповідності встановленим вимогам щодо наявності мінімальних (базових) напрямів медичного обслуговування населення».

Нагадаємо, 26 червня цього року Міністерство охорони здоров’я України погодило пропозиції Одеської обласної державної адміністрації щодо визначення спроможної мережі закладів охорони здоров’я Одеси. Лише лікарні, включені до спроможної мережі, отримають за рахунок коштів Державного бюджету України сучасне медичне обладнання, що надасть можливість модернізувати та осучаснити заклади охорони здоров’я у госпітальному кластері.

До спроможної мережі кластерних закладів охорони здоров’я міста включено:

  • Комунальне некомерційне підприємство «Міська клінічна лікарня № 1» Одеської міської ради
  • Комунальне некомерційне підприємство «Міська клінічна лікарня № 10» Одеської міської ради
  • Комунальне некомерційне підприємство «Міська клінічна лікарня № 11» Одеської міської ради
  • Комунальне некомерційне підприємство «Дитяча міська клінічна лікарня № 3» Одеської міської ради.

Однак, наразі зазначені заклади охорони здоров’я не відповідають встановленим вимогам, оскільки не мають у своєму складі акушерсько-гінекологічного підрозділу (окрім дитячої). Тому було вирішено приєднати до них пологові будинки.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: