Новини Одеси 01.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 1 квітня 2024 року

Першого квітня в Одесі відкрили сезон фонтанів. І першим запрацював водограй на Театральній площі біля Одеської опери.

Україну накрило пилом, який долетів аж з Сахари. Це не першотравневий жарт, а рідкісне для нас явище, викликане особливими погодними умовами.

З 1-го квітня в Україні зростають мінімальна заробітна плата та пенсії для певних категорій громадян. Також підвищуються деякі виді штрафів, змінюється вартість оформлення загранпаспорту. Також з 1-го квітня в Україні почала діяти заборона на риболовлю під час нересту. За порушення доведеться сплатити штраф від 1700 до 6800 грн, проте можлива і кримінальна відповідальність.

В Одесі відбувся дводенний міжрегіональний форум Центрів надання адміністративних послуг «Синергія півдня», який об’єднав близько 200 представників установ Одеського, Миколаївського та Херсонського регіонів. Учасники форуму змогли поділитися один з одним своїм досвідом роботи, обговорити рішення важливих проблемних питань, а також налагодити подальшу співпрацю.

Утримували в підвалі та змушували жебракувати: в Одесі судитимуть членів злочинної групи, які експлуатували бездомних 

В одеській області легковий автомобіль збив пішохода. Від отриманих травм жінка померла до приїзду швидкої.

В Одесі легковий автомобіль збив жінку на пішохІдному перехОді, постраждалу у важкому стані госпіталізували. ДТП сталася на перехресті Семінарської та Середньофонтанської.

На маршрутці в молдову за 8 тисяч доларів. В Одеській області прикордонники затримали водія та п'ятьох ухИльників. Дорогий тур жителі Миколаївської, Одеської та Львівської областей знайшли в інтернет-месенджерах. У суму входило не тільки перевезення, а й підробка військово-облікових документів.

Учасників іншої злочинної групи, які організували незаконну схему переправлення чоловіків до сусідньої країни, вже почнуть судити. За 5 тисяч доларів зловмисники забезпечували ухильникам перетин держкордону в обхід пунктів пропуску.

Презентація книжки поезій Павла Козленка.

Одеський Ланжерон потрапив до списку кращих пляжів світу. У рейтингу Golden Beach Award - 2024 він посів 27 місце. Цей рейтинг складений лондонським стартапом, який спеціалізується на пляжах різних країн. Серед критеріїв відбору бралися до уваги такі чинники, як цінність для місцевої громади, інклюзивність пляжів, культурна значимість та низка інших.

Одеський зоопарк у міжнародний день птахів, який відмічається 1-го квітня.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі