НОВИНИ ГРАД » Новини » Сьогодні в Одесі запустили перший фонтан

Сьогодні в Одесі запустили перший фонтан

Сегодня в Одессе запустили первый фонтан
Читати grad.ua у  

Традиційно 1 квітня в Одесі запустили фонтан. Цього року в перший день квітня запущено тільки один фонтан, який розташований на Театральній площі. Як розповів заступник директора КП «Сервісний центр» Олег Яковенко, до запуску ще підготовлено близько 10 фонтанів, але поки що запустити їх усі немає можливості.

Цього року ми запускаємо поки що тільки один фонтан, розташований на Театральній площі. Фонтан є енерговитратним об'єктом, а в умовах дефіциту електроенергії поки що неможливо увімкнути, як раніше, кілька фонтанів одночасно. Тому було ухвалено рішення запустити найулюбленіший одеситами фонтан біля Оперного театру.

Розконсервація проводиться поетапно, зазвичай до кінця квітня всі одеські фонтани вже тішать одеситів і гостей міста своєю красою і свіжістю. Але в зазначених умовах інші одеські фонтани будуть включені залежно від обставин.

Також від початку війни повністю законсервовано 4 фонтани, які розташовані в зоні ЮНЕСКО: Фонтан-меморіал пам'яті жертв німецько-румунських фашистів, фонтан «Петя і Гаврік», фонтан «Діти та жабеня» і колодязь-фонтан «Джерело».


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: