Новини Одеси 03.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 3 квітня 2024 року

В Одеській області розпочався сезон активності плазунів, вже є випадок, коли чоловік постраждав від укусу змії – повідомили в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

На шляху до збагачення не злякала навіть мінна загроза. В Одеській області затримали браконьєрів, які наловили оселедця на півмільйона гривень.

Замість басейну та підвалу-укриття. Час диктує свої вимоги. В Пересипському районі Одеси стане більше місць, де можна сховатися під час ворожих атак.

Ще більш ніж десяток одеських сімей одержать компенсацію за житло, яке було знищене ворожими дронами та ракетами. Затвердженню такого рішення було присвячено позачергове засідання виконкому міськради.

Мешканці України зможуть подавати заяви до міжнародного реєстру збитків. Реєстр збитків від російської агресії запустили в Гаазі. Цей міжнародний інструмент дозволить зафіксувати завдані окупантами збитки під час повномасштабної війни. Він також стане частиною механізму компенсацій та забезпечення репарацій постраждалим.

Одеські медики отримали 200 спеціальних бронежилетів від Львівського оборонного кластеру. Легкі, але водночас міцні бронежилети першого класу здатні захистити медиків та зберегти їхні життя.

Смертельна аварія під Одесою-внаслідок лобового зіткнення загинув водій легкового автомобіля.

В Одесі судитимуть торговців зброєю. ОЗУ спеціалізувалося на продажі пістолетів, гранат і патронів, які доставляло із зони бойових дій.

Згідно зі статистикою, кожна сота дитина в світі має аутизм. І ця проблема в останні роки поширюється. Наша знімальна група відвідала інклюзивно-ресурсний центр в Одесі, аби дізнатися, як сьогодні, під час воєнного стану, вдається працювати із особливими дітьми.

Пил з пустелы Сахара Одесу не накрив, погода теплішає, весна радує одеситів. У найближчі дні по місту та області очікується досить тепла погода, лише часом-мінлива хмарність, але без опадів. Про такий приємний прогноз повідомили в Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів.

Чи винна тепла погода в почервонінні води в ставках парка Перемоги - з’ясовують спеціалісти.

До речі, така така тепла погода на початку квітня радувала одеситів далеко не завжди. Наприклад, 93 роки тому, в цей день в Одесі був мороз, стовпчик термометру знизився майже до 6-ти градусів нижче нуля.

В Україні вже цієї весни можуть підвищитися тарифи на воду. Стосується це здебільшого жителів центральних та західних областей. Про можливе дорожчання, його розмір та причини детальніше розповів київський експерт Олег Попенко.

Ошукали людей на 5 млн гривень-в Одесі викрили та затримали організаторів фінансової піраміди.

Організували бізнес із переправлення ухильників до Молдови. В Одеській області судитимуть прикордонників, підприємця і багатодітного батька. Фігурантам загрожує до 9-ти років позбавлення волі.

У міжнародний день дитячої книги наші кореспонденти поцікавилися в одеситів, що читають своїй малечі та з якого віку, на їхню думку, дитина вже має вміти читати.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі