Новини Одеси 06.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 6 квітня 2024 року

Минулий тиждень у світовому товаристві медиків, психологів, педагогів був присвячений інформуванню громадськості про розлади аутистичного спектру. На жаль, людей з такими проблемами стає все більше як в Україні, так і у світі загалом. Наша знімальна група відвідала один з одеських інклюзивно-ресурсних центрів, де кваліфіковані спеціалісти надають фахові рекомендації батькам, чиї діти мають такі розлади.

Західна допомога та іноземні війська в Україні - військовий експерт, полковник Олег Жданов - коментує ці та інші важливі мобілізаційні питання у програмі «Про головне» з Оленою Астрахович.

Українські військові змогли відігнати російський флот з північно-західної частини Чорного моря та змусили ворожі кораблі триматися якомога далі від наших берегів. Як цього вдалося досягти – нашим колегам з ТРК Міністерства оборони «Бриз» в ексклюзивному інтерв’ю розповів командувач Військово-Морських сил Збройних Сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

Вони полюють на рибу та жаб, полюбляють стояти на одній нозі, подорожують через моря та океани. Про них навіть складають казки. Це чаплі, качки та інші птахи – звичайні та рідкісні. Ми продовжуємо прогулянку одеським зоопарком.

Вчені-орнітологи використовують будь-які можливості для зустрічі з пернатими та для вивчення їх поведінки. В Одеському регіоні одним з важливих місць, де можна було спостерігати за птахами, був острів Зміїний.

Як це побачити усі “небесні” видовища одночасно? Людство перебуває напередодні найяскравішої астрономічної події року - у понеділок 8 квітня світ спостерігатиме за унікальним повним сонячним затемненням, яке супроводжуватиметься явищем "діамантового кільця", "Сонячною короною", і яскраво вираженою на небосхилі кометою Понса Брукса. На території України наочно побачити це рідкісне явище - можливості не буде, проте всі охочі зможуть стежити за процесом онлайн.

«Палітра рідного міста» зачаровує пейзажами Одеси і натюрмортами: виставка художника Володимира Василенко відкрилася в Одеській національній науковій бібліотеці. На експозиції представлено кілька десятків робіт, писаних упродовж кількох років. Про творче натхнення і значення мистецтва у наші дні – запитали наші кореспонденти в автора картин.

У неділю 7 квітня в Одесі пройде традиційна велогонка «Меморіал Уточкіна». У зв’язку із проведенням змагань в центрі міста з пів на дев’яту ранку і до 11:30 в’їзд на вулицю Маразліївську - від провулка Нахімова до Троїцької буде тимчасово обмежений. Організатори заходу просять водіїв врахувати це при переміщенні містом.

Російська армія завдала чергового удару по півдню України.

Диктор новин: Світлана Пензова

Схожі новини

Коментарі