НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » 6500 $ США за незаконне перетинання кордону

6500 $ США за незаконне перетинання кордону

6500 $ США за незаконне перетинання кордону
Читати grad.ua у  

Правоохоронці заблокували нелегальний канал із перетину державного кордону, до організації якого причетний одесит. Йому допомагали із трансфером ще кілька мешканців регіону. «Клієнтів» знаходили за допомогою так званого «сарафанного радіо». По телефону організатор пояснював умови, зазначав вартість перетину кордону та проводив інструктаж.

У відповідному місці в Одесі ухилянтів зустрічав таксист, який за 1000 гривень доставляв їх до кордону, також забирав частину коштів – 6000 доларів на подальшу передачу організатору. Після перетину кордону поза офіційними пунктами пропуску чоловіків на території Молдови чекав автомобіль. За 100 доларів США винагороди водій доставляв їх у певне місце. За окрему плату – від 350 до 500 доларів США – ділки пропонували ще одну послугу – позначки у закордонному паспорті.

25 травня поліцейські спільно із працівниками внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України заблокували незаконний канал «міграції» та затримали його організатора. У нього вилучили 6500 доларів США, отриманих від клієнта.

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 268 400 грн застави.

Проводяться подальші заходи щодо збору доказової бази щодо притягнення всіх учасників злочинної діяльності до відповідальності.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України чинним законодавством передбачено кримінальну відповідальність – позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років, повідомили в Національної поліції.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: