Новини Одеси 25.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 25 квітня 2024 року

Масштабна ДТП з потерпілими сталася на трасі Одеса – Рені. Зіткнулися легковик і два мікроавтобуси.  Унаслідок аварії важкі травми отримав один з пасажирів – чоловіка ушпиталили до медзакладу, наразі він перебуває у комі.

У Пересипському районі затримали одесита, який вдарив ножем чоловіка під час п'яної сварки. Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

Одеса стала одним з небагатьох міст України, в якому в рамках Європейського тижня імунізації стартувала друга хвиля програми з вакцинації підлітків від вірусу папіломи людини. Жителі міста також мали змогу перевірити стан свого здоров’я на наявність інших небезпечних хвороб, а також дізнатися комплексну корисну інформацію про вакцинацію.

Вакцинація від вірусу папіломи людини не входить в Національний календар профілактичних щеплень, проте є необхідною. Оскільки може запобігти понад дев’яноста відсоткам ракових захворювань, пов’язаних з вірусом. Так в рамках заходу стартувала друга хвиля програми з вакцинації підлітків від вірусу папіломи людини в Одесі.

В Одесі судитимуть чоловіків, які намагалися спалити будівельний магазин. До злочину вони підготувалися заздалегідь - дочекалися ночі, взяли пляшку із запальною сумішшю і кинули під ролети. При цьому вони знали, що у приміщенні в той момент перебував власник магазину. На щастя, він не постраждав.

В Одеській області затримали ще одного палія. Директор будинку культури села Каракурт звинуватила місцевого жителя у хуліганстві, а він у відповідь спалив її автомобіль.

Сучасні технології роблять наше життя більш комфортним, розширюють можливості в роботі, дозволяють завжди бути в інформаційному просторі. Слова «інтернет», вай-фай, роутер – вже давно увійшли в наше життя. Тепер на часі – знання про меш-технології. Що це таке і для кого використання нових можливостей буде найбільш актуальним – розповіли в телекомунікаційній компанії Тенет.

Протягом квітня в Україні здійснюється перерахунок пенсійних виплат. Стосується це працюючих пенсіонерів. За яким принципом відбуватимуться ці розрахунки та як впроваджуватимуться на практиці, нам розповів київський експерт Сергій Коробкін.

Прокурори викрили злочинну групу, яка на території Одеської області незаконно виробляла контрафактну побутову хімію. Під час обшуків правоохоронці вилучили підробленого товару на суму понад 50 мільйонів гривень.

В Одесі викрили підпільний цех із виготовлення горілки та вилучили понад 400 літрів контрафактного алкоголю на мільйон гривень. Бізнес організували троє друзів - сурогат вони продавали через сайт безкоштовних оголошень, відправляли службами доставки, а також самІ розвозили замовникам.

В Одеській області затримали браконьєра, який під час нерестової заборони ловив рибу на озері Ялпуг. Правопорушнику загрожує великий штраф і обмеження волі.

«Вода ума не мутить та й голови не смутить». У ці квітневі дні відзначається таке незвичне свято як офіційний День народження газованої води. Винайшли напІй випадково майже 200 років тому. І з тих пір людство з задоволенням вгамовує спрагу газводою з пляшок або сифонів. Наскільки напій нешкідливий? Дієтолог прокоментував це питання нашій знімальній групі.

Навчання завжди цікавіше, коли підходити до нього творчо. Окрім наукових конференцій, насиченого освітнього процесу студенти Одеського коледжу комп’ютерних технологій «Сервер»  беруть участь у виставкових заходах. Один з них відбувся в міській бібліотеці та мав назву «Арт-незламні». Роботи бачили кореспонденти Граду.

Навчання в Одеському коледжі комп’ютерних технологій – це не лише засвоювання необхідних знань у своїй спеціальності. Це й цікавий творчий процес для студентів, аби вони були всебічно розвинуті та готові до майбутнього професійного життя.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі