НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеській області перекрили канал нелегального переправлення моряків через кордон

В Одеській області перекрили канал нелегального переправлення моряків через кордон

В Одеській області перекрили канал нелегального переправлення моряків через кордон
Читати grad.ua у  

Чоловікам призовного віку пропонували скористатися «комплексом послуг» з нелегального перетину кордону: за 3 тисячі доларів перебіжчиків перевозили через кордон України і навіть легалізували в Молдові.

Організатором «міграційної» схеми виявився один з керівників європейської судноремонтної та крюїнгової компанії. Головним критерієм у підборі «ухилянтів» була наявність фахової кваліфікації моряка або спеціаліста по ремонту морських суден, адже у подальшому планувалося їх працевлаштування на судноремонтних підприємствах однієї з країн ЄС. Коштувало це 3000 доларів.

Міграційний шлях призовників пролягав поза пунктами пропуску до ПМР, де моряків зустрічали місцеві представники правоохоронних органів, які забезпечували подальше безперешкодне переправлення чоловіків до Республіки Молдова, проставляючи відмітки про перетин державного кордону «заднім числом» - датою до заборони виїзду із України чоловіків призовного віку.

Як повідомляють у Державній прикордонній службі, прямували чоловіки до однієї з країн Європейського Союзу. За успішне переправлення чоловіків організатори трансферу отримували додаткову винагороду від «роботодавця».

Правоохоронці викрили пособника організатора шахрайської схеми, перевізника та трьох «ухилянтів» під час безпосередньої спроби незаконного переправлення через державний кордон. Слідчі дії ще тривають. За попередніми даними, протиправним механізмом вже встигли скористуватися понад 20 осіб.

 


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: