НОВИНИ ГРАД » Новини » Дванадцять тисяч доларів за зняття з військового обліку

Дванадцять тисяч доларів за зняття з військового обліку

Дванадцять тисяч доларів за зняття з військового обліку
Читати grad.ua у  

Нову схему «ухилянтів» розкрили в Одеській області: працівники військкомату за «винагороду» пропонували призовникам уникнути проходження служби.

Як виявили правоохоронці, працівники одного з центрів комплектування та соціальної підтримки в Одеській області були причетні до противоправної діяльності. Чоловікам, які не хотіли проходити службу в армії, пропонували провести процедуру зняття з військового обліку та отримання довідки про непридатність до служби в Збройних силах України. За отримання офіційних документів та можливість із ними безперешкодно перетинати державний кордон ухилянти платили злочинцям 12 000 доларів.

Під час передачі документів та отримання хабаря був затриманий один із учасників «схеми». У службових приміщеннях військкомату були проведені обшуки. Триває слідство для притягнення всіх учасників схеми до кримінальної відповідальності.

За таку діяльність чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: