НОВИНИ ГРАД » Відеорепортажі та авторські програми » В центрі уваги » За що добавка до зарплати начальникам із «Укренерго»?

За що добавка до зарплати начальникам із «Укренерго»?

Почну з цитати матеріалу одного із загальнонаціональних інформаційних сайтів: 

«Чиновники НЕК Укренерго», дохід яких дістається 300 тис. гривень, отримали підвищення суми заробітної плати минулого місяця. Так, у липні керівництво отримало на 30% більше.

Про це свідчить інформація на порталі державної компанії. Згідно з цими даними, у липні поточного року керівництво сукупно отримало 2,2 млн гривень заробітної плати. Розмір на 30% або 500 тис. гривень більше проти червня. Водночас, причини підвищення оплати праці керівництву держкомпанії у звіті не вказані.

За інформацією «Укренерго», з початку року на виплату заробітної плати керівництву компанії пішло близько 22 млн. гривень. До керівництва держкомпанії входить п'ять осіб – Володимир Кудрицький, Олексій Брехт, Сергій Галаган, Олег Скрипник та Андрій Немировський. Раніше ЗМІ писали, що голові правління «Укренерго» платять за місяць близько 420 тисяч гривень, а членам правління – по 250-300 тисяч гривень.

Я вже нічого не дивуюся, їй-богу. Пояснюю свою позицію. Справа, ось, у чому. Ми своєрідно тлумачимо термін «ринкова економіка». У нас це означає наступне: якщо я сиджу на кріслі начальника, то мені, як, - тут я вживаю набір слів, які часто вживаються чиновниками, – «топ-менеджеру» покладено велику зарплату, всілякі бонуси, бо на мені, як на великому начальнику , велика відповідальність. Ця дивна логіка й у більшості чиновників. Вони чомусь забувають, що в умовах ринку серйозну посаду отримує та людина, яка приносить своїй компанії максимальний прибуток і чудову результативність.

Про яку результативність роботи керівництва «Укренерго» може йтися? Дивіться. Наприкінці весни – на початку літа одразу виїли на ремонт кілька блоків атомних станцій. І це замість скласти графік робіт, який зробив поточний ремонт без серйозних втрат енергопостачання і промисловості, і населенню. Народ у нас терплячий і прощаючий. У липневу спеку ніхто й не подумав включати кондиціонери і стійко переносив усі тяготи та поневіряння, що дісталися нам від «проколів» енергетичних начальників.

Потім почали з'являтися повідомлення про те, що атомні блоки потихеньку входять до робочого режиму після ремонту і ті ж самі начальники «Укренерго» радісно оголосили: відключень більше не буде! Нагадаю, що липнева спека показувала щоденну температуру, що сягає 40 градусів спеки в тіні.

Три тижні нас потішили регулярною подачею електрики. І, ось, настала друга декада серпня. Денна температура в середньому становить від 30 до 32 градусів тепла. Жарко. Але не так, як у липні. І знову на арену словесного цирку виходять енергетичні начальники і віщають: будуть відключення, доки не спаде спека. Так, і, до речі, останній восьмий блок включається після ремонту.

Мені може хтось пояснити за якісь заслуги всі керівництву «Укренерго» призначили добавку у 30 відсотків? Чи, може, з'явилися зайві «бабці» після підвищення тарифу? Цирк на дроті...

Автор: журналіст Ігор Розов

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: