Новини Одеси 04.08.2023

Новини Одеси 04.08.2023
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси 4 серпня 2023

Україна в умовах воєнного стану витрачає на утримання армії близько двох трильйонів гривень на рік.

В Одесі остання доба пройшла відносно спокійно, повітряна тривога сьогодні пролунала одного разу.

Під час ворожих атак на критичну інфраструктуру України енергосистему було сильно пошкоджено. Відновлювальні роботи фахівці «Укренерго» розпочали негайно і навіть у середині квітня змогли відновити експорт електроенергії. Проте вже зараз голова правління Національної енергетичної компанії Володимир Кудрицький повідомляє – українцям необхідно готуватися до важкого періоду в опалювальному сезоні.

Відновити енергосистему на 100% поки що неможливо, повідомляють в «Укренерго». Вже зафіксовано об'єкти, які повністю зруйновані та на реконструкцію яких необхідно набагато більше часу та коштів.

Одеситам, чиє нерухоме майно було пошкоджено внаслідок нещодавніх російських обстрілів, буде надана матеріальна допомога.

Наприкінці тижня на позачерговому засіданні сесії міської ради депутати підтримали перерозподіл коштів міського бюджету на підтримку військових формувань.

З 1 серпня скасовано частковий мораторій на податкові перевірки.

В Україні до кінця року зростатиме заробітна оплата громадян та конкуренція на кваліфікованих працівників, повідомили у НБУ.

Військкома міста Південний та двох його соратників відправили на фронт після скандалу.

Офіційні служби повідомляють – статистика щодо кількості народжуваності в Україні через різні обставини регулярно знижується.

Останні кілька тижнів в Одесі побільшало ДТП за участю двоколісного транспорту.

Через військові дії та екологічну катастрофу на Каховській ГЕС, море залишається закритим для купання по всій Одеській області.

За липень український кордон перетнуло на 600 тисяч людей більше, ніж за перший місяць літа, проте кількість українців, що повертаються, більша, ніж виїжджають, зазначають у Держприкордонслужбі.

Диктор новин: Ксенія Терзі

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: