НОВИНИ ГРАД » Відеорепортажі та авторські програми » В центрі уваги » Якщо все добре, то навіщо підвищувати тарифи?

Якщо все добре, то навіщо підвищувати тарифи?

Якщо все добре, то навіщо підвищувати тарифи?
Читать grad.ua в  

Знаменита булгаківська фраза щодо того, що перед обідом не варто читати газет, для мене звучить з невеликою корекцією, яка не змінює сенсу. Я раджу не читати перед їжею Інтернет-канали.

Зараз поясню. Ось один із загальнонаціональних інформаційних сайтів опублікував замітку під назвою: «Нафтогаз» планує вибивати борги за комуналку – вже набирають колекторів». Ну далі йде роз'яснення, чого нам чекати. Цитую:

З травня минулого року більшість населення України стали клієнтами «Нафтогазу» (хоча спочатку у держкомпанії заявляли, що в їхніх планах немає мети постачати блакитне паливо всім українцям). В результаті під час повномасштабної війни держкомпанія отримала клієнтів, платоспроможність яких критично впала. Тому в «Нафтогазі» вирішили, що настав час стягувати борги в примусовому порядку, йдеться в статті сайту Obozrevatel.
Згідно з тендерною документацією, у «Нафтогазі» витратять на колекторів 882 тисячі гривень.

Ну, крім того, енергетичний гігант збирається розширити штат: за 8-14 тисяч гривень шукають операторів, які обдзвонюватимуть клієнтів. Словом, ка любили говорити в мій час на Молдаванці – пацани готові витратити кошмарні гроші, аби вщухати боржників.

Наступна новина викликала мене в економічний шок. Читаю:

Тарифи на газ для населення у новому опалювальному сезоні зростуть. З 1 травня 2023 року вартість газу залишиться незмінною, але попереду очікується дві хвилі підвищення цінників на блакитне паливо.
Експерт із ЖКГ Олег Попенко зазначив, що точний розмір підвищення тарифів на газ поки що назвати важко, але експерт припускає, що за нинішніх умов подорожчання тарифів може статися в середньому до 11-12 гривень за кубометр.
«Наскільки я знаю, розглядається кілька варіантів підняття вартості газу: перший етап - 11-12 гривень, другий - до 16 гривен,» - зазначив Попенко.

І нарешті, матеріал, опублікований у понеділок, 17 квітня 2023 року агентством «Інтерфакс-Україна» під заголовком: «Україна розпочала сезон закачування газу до підземних газосховищ». У ній повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов повідомляє, що компанія розпочала закачування газу до сховищ на черговий опалювальний сезон. І вихваляється тим, що минулий був вдалим, - цитую! –

Завдяки сприятливим погодним умовам, попередній сезон відбору газу з підземних сховищ став одним із найкоротших в Україні за останні роки.

Тобто, виходить, газу споживали менше. Витрати менші порівняно з минулими роками. Тоді навіщо підвищувати тарифи? Тим більше, що неплатники – люди, які просто не мають достатньо грошей на оплату «комуналки». Зрозуміти цю логіку важко.

Автор: журналіст Ігор Розов

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: