НОВИНИ ГРАД » Новини » У Болградській райлікарні виявлено порушення на третину мільйона гривень
В Болградской райбольнице выявлены нарушения на треть миллиона гривен
Читати grad.ua у  

Інспектори Південного офісу Держаудитслужби провели ревізію в Болградській районній лікарні, за результатами якої виявлено низку фінансових порушень та розкрадань.

Так, при проведенні інвентаризації, було виявлено, що із двох придбаних лікарнею пральних машин «Electrolux», зазначених у документах, однієї взагалі немає, а друга – саморобна, на ній маркером написано назву відомого виробника. Морозильна камера для зберігання медикаментів не відповідає обсягам, про які йдеться у документах, та не підтверджує країну-виробника. Наявне обладнання відрізняється від того, яке лікарня отримала насправді.

Загальна сума нестачі матеріальних цінностей досягла 145 тис. грн., з яких 75 тис. грн. лікарнею вже відшкодовано.

До порушень спричинили й інші дії керівництва лікарні. Так, комунальні послуги, медикаменти та медичні матеріали прибортувались за рахунок загального, а не спеціального фонду. Виявлено переплату заробітної плати та єдиного соціального внеску, а також недоотримано від орендарів приміщень лікарні 15 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань головлікар та ще троє посадових осіб лікувального закладу притягнуто до адміністративної відповідальності, у лікарні зупинено операції з бюджетними коштами. Матеріали ревізії передано до Управління захисту економіки Одеської області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.


Схожі новини

Коментарі