НОВИНИ ГРАД » Статті » Українські водії за 2021 рік скоїли порушень на 2,5 мільярда гривень
Дорожный патруль
Читати grad.ua у  

Як показала статистика, не всі українські водії вирізняються бездоганним дотриманням правил дорожнього руху. За підсумками року з'ясувалося, що загалом було винесено понад 4 700 000 постанов за порушення правил дорожнього руху. Загальна сума штрафів – понад 2,5 мільярда гривень.

Далеко не всі порушники виявилися законослухняними і надалі – із цієї величезної суми сплатили лише 1,5 мільярда гривень. Інші штрафи так і залишилися непогашеними.

Згідно зі статистикою, найбільше порушували у 2021 році власники автомобілів марки Volkswagen. Загалом їм виписали понад 470 000 штрафів. Але це не означає, що тепер потрібно вважати частину водіїв Volkswagen потенційними порушниками. Просто цих автомобілів в Україні більше, ніж моделей будь-якої іншої марки щонайменше вдвічі.

На другому місці у рейтингу власники Mercedes-Benz. Вони скоїли понад 302 000 порушень. На третьому місці немає, не BMW, а Renault – понад 301 000 порушень. Як не дивно, але баварський бренд не потрапив у трійку лідерів, не підтверджуючи «народну». славу про БМВ.

Немає BMW і в ТОП-3 марок, водії яких найчастіше порушували у відсотковому співвідношенні.

На першому місці в цьому списку опинилися власники Tesla із 38,4% порушників. На друге місце несподівано увірвалися водії Volvo із 36,9%. Третє місце отримав бренд Porsche із 32,7%.

Якщо брати загальну кількість автомобілів певних марок, то у цьому співвідношенні на першому місці Porsche з 9,9%. На другому місці Tesla із 8,1%. Третє місце дуже несподівано посіли водії румунського бренду Dacia із 7,3% від загальної кількості автомобілів саме цієї марки.

Очікуємо найбільше штрафів за недотримання правил дорожнього руху у мешканців Києва – ndash; більше 526 000. Нічого дивного в цьому немає – місто величезне. При цьому кияни виявилися найбільш правильними. водіями – вони сплатили понад 89% штрафів, ставши лідерами у цій категорії.

Ну й залишилося назвати трійку автомобілів-рекордсменів, які зібрали за 2021 рік штрафів на найбільші суми.

На першому місці власник вантажного DAF XF, який примудрився отримати 212 штрафів на більш ніж 67 тисяч гривень. Швидше за все – це далекобійник і ці суми для нього незначні. Цьому водієві явно дешевше вдається порушити, що він і підтвердив, заплативши 64 тисячі гривень штрафів.

На другому місці водій позашляховика Range Rover зі 175 штрафами. Але за сумою він перегнав власника вантажівки – понад 72 тисячі гривень. Але він сплатив значно менше – всього 46 тисяч.

Ну і останній у списку, але найбезладніший – це водій японського кросовера Lexus RX 350. Отримавши 134 штрафи на суму майже 58 000 гривень, він не заплатив взагалі нічого!

А краще їздити акуратно, і нічого не порушувати! Це не тільки збереже гаманець від незапланованих витрат, а й машину та її водія від пошкоджень!

Купить автомобиль зі США або Кореї в Україні – це просто, якщо звернутися до професіоналів. Фахівці компанії Bexhill Trading Auto допоможуть підібрати не тільки модель, що вас цікавить, а й комплектацію!

Покупка авто зі США дозволить значно заощадити бюджет! Ми працюємо «під ключ», ніяких додаткових платежів!




Схожі новини

Коментарі