НОВИНИ ГРАД » Новини » В одеських геріатричних центрах міститься 85 осіб
гериатрический центр
Читати grad.ua у  

Про це під час брифінгу повідомила директор департаменту праці та соціальної політики Одеської міськради Олена Китайська. Брифінг, присвячений роботі геріатричних центрів Одеси відбувся у рамках Дня людей похилого віку, який відзначався цього тижня.

До початку 2011 року в Одесі існувало 3 геріатричні центри: Комунальний заклад «Центр милосердя імені Матері Терези», «Геріатричний будинок милосердя імені святого цілителя Пантелеймона» та «Геріатричний пансіонат для одиноких осіб пенсійного віку».

Олена Китайська, директор департаменту праці та соціальної політики Одеської міськради:

Всі три установи виконували ті самі функції — це стаціонарні відділення, де проживали самотні люди, або люди у яких є родичі на контрактній основі та яким надавалися соціальні послуги, медичний супровід, повністю забезпечувалося їх утримання та харчування.

Елена Китайская

Рік тому спеціалісти провели аналіз роботи всіх трьох установ. В результаті — було прийнято рішення про їх реорганізацію та оптимізацію. Головна мета — покращити якість наданих соціальних послуг. Як наголосила директор департаменту, цей процес відбувався абсолютно безболісно для підопічних. У результаті три установи були об'єднані під загальним керівництвом у «Геріатричний будинок милосердя імені святого Пантелеймона».

Олена Китайська:

Було скорочено 24 особи адміністративного персоналу, за рік це економія майже 800 тисяч гривень, які сьогодні можуть бути спрямовані на інші цілі. Цього року вперше було закуплено памперси для цих підопічних, проведено ремонти.

Наразі у відділеннях геріатричного центру перебувають 85 осіб. Це на десять більше, ніж до реорганізації. Жодних черг і переповненості немає. Однак у майбутньому Одеська міська рада має намір збільшити кількість місць у будинках милосердя.


Схожі новини

Коментарі