Новини Одеси 19.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 19 квітня 2024 року

У п'ятницю 19 квітня в Одесі та області під час тривоги пролунали кілька потужних вибухів – Російські війська атакували наш регіон балістичними ракетами. У військовій адміністрації повідомили - є пошкодження припортової інфраструктури. Наразі відомо про одного постраждалого. Чоловіка з осколковим пораненням госпіталізовано. А вночі російські дрони та ракети цілилися по критичній інфраструктурі. На щастя, люди не постраждали. Загалом за ніч по Україні випустили 22 ракети різних типів і 14 дронів-камікадзе. Сили ППО збили всі "шахеди" і 15 ракет. Головний удар було спрямовано на Дніпропетровську область, унаслідок нічної атаки нажаль там загинуло дев'ятеро людей, серед них троє дітей.

1700 доларів за відстрочку від мобілізації. Поліцейські затримали чиновницю Одеського обласного центру психічного здоров'я. Завідувачка відділення пропонувала чоловікам призовного віку оформити інвалідність на престарілих родичів і на законних підставах уникнути мобілізації.

Одесу прикрасили 2 нових патріотичні мурали від художників з Лос-Анджелесу. Команда проєкту «Стійкі кольори» створює патріотичні стріт-арти в різних куточках України, аби подарувати українцям надію на мирне майбутнє. Зокрема, свій пам'ятний слід митці залишили на розтрощених внаслідок ворожого обстрілу будівлях в Ірпені, Костянтинівці та Ізюмі. Частинку своєї душі вони залишили і в нашому місті.

В Одесі на Черемушках сталася ДТП за участю автомобіля пожежників, який влетів у скляний фасад одного з магазинів уздовж дороги. За інформацію головного управління ДСНС спецтранспорт вогнеборців прямував на виклик і на перехресті водій легковушки не надав перевагу.

Статистика вказує на стрімку динаміку скорочення пенсіонерів в Україні. На початок цього року їх було майже десять з половиною мільйонів. А сьогодні за офіційними данними - їх стало менше на 360 тисяч. Що відбулося такого, що скорочення чисельності українців поважного віку за квартал перевищило аналогічний показник за два останні роки? На це питання відповіли в Інституті демографії та проблем якості життя Національної академії наук України.

А ще в Україні завершилася ідентифікація пенсіонерів, які мають статус ВПО. В результаті без виплат залишиться більше половини громадян цієї категоріх. Про ситуацію в Одеському регіоні нам розповіла фахівець обласного відділення Пенсійного фонду.

Увага на дорозі – безпечний рух для всіх його учасників. Цей принцип є обов’язковим як для водіїв автівок, так й для велосипедистів, яких значно побільшало з настанням теплої погоди. Патрульна поліція Одеської області вкотре нагадує про необхідність дотримуватися правил дорожнього руху всім кермувальникам і пішоходам.

В Одеській області судитимуть водія вантажівки, з вини якого важкі травми отримала жінка-пішохід. Аварія сталася на трасі Одеса-Рені в районі Татарбунар. Під час розслідування з'ясувалося, кермувальник вантажної автівки, не збавив швидкість перед пішохідним переходом – внаслідок чого під колесами авто опинилася 54-річна жінка, яка переходила дорогу.

Завдав державі збитків на мільйон гривень. На Одещині викрили та затримали браконьєра.

У світі спостерігається зростання цін на какао-боби. Це призводить до повсюдного здорожчання виробів із шоколаду. За словами експертів, основна причина - дефіцит, спричинений неврожаєм в основних країнах-виробниках какао у Західній Африці. Наскільки це позначиться на ціні плитки шоколаду в Україні – розповів президент асоціації вітчизняних кондитерів Олександр Балдинюк.

В Одесі та області наближається погіршення погодних умов: дощ та поривчастий вітер. Згідно з штормовим попередженням від синоптиків: вдень 20 квітня очікуються пориви північно-східного вітру до 20 м/с. Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека.

Диктор новин: Олена Астрахович

Схожі новини

Коментарі