НОВИНИ ГРАД » Новини » Для портів Дунайського кластеру збудували лоцманське судно

Для портів Дунайського кластеру збудували лоцманське судно

Для портов Дунайского кластера построили лоцманское судно
Читати grad.ua у  

Агентство USAID профінансувало будівництво в Україні судна, яке передано для роботи в порту Рені. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Нове лоцманське судно для потреб Адміністрації морських портів України збудували в Україні силами національного виробника. Найближчим часом воно розпочне роботу.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зазначив:

Додаткове судно означає можливість збільшення суднозаходів і це один з механізмів Стратегії розвитку портів Дунайського кластеру. Порти Рені, Ізмаїл, Усть-Дунайськ у минулому році забрали на себе третину всього вантажообігу. За останні 4 місяці дунайські порти обробили понад 5,5 млн тонн вантажів, з яких на експорт - 4 млн тонн.

Міністр підкреслив, що стратегія розвитку портів Дунайського кластера залишиться у фокусі Мінвідновлення, яке продовжує системну співпрацю з американськими партнерами. Завдяки цій співпраці було залучено обладнання для захисту обʼєктів критичної інфраструктури морських портів, передано спеціальну техніку для вантажоперевалки, залучено додаткове фінансування для проєктів розвитку логістики в регіоні.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: