НОВИНИ ГРАД » Новини » З Одеського порту вийшло перше судно після закінчення «зернової угоди»

З Одеського порту вийшло перше судно після закінчення «зернової угоди»

З Одеського порту вийшло перше судно після закінчення «зернової угоди»
Читати grad.ua у  

Перше судно вийшло з Одеського порту після закінчення Чорноморської зернової ініціативи 16 липня, про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Контейнеровоз «JOSEPH SCHULTE» під прапором Гонконга прямує коридором, який встановили для цивільних суден з та до портів України. Він був в Одеському порту з 23 лютого 2022 року. Контейнеровоз тримає курс на Босфор, на борту перебуває понад 30 тис тонн вантажу, зокрема з продовольством.

Урядовець наголосив, що цей транспортний коридор насамперед використовуватимуть для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення Російської федерації.

У Мінвідновлення нагадали, що згідно із навігаційним дорученням ВМС ЗСУ №6, тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України почали діяти з 8 серпня 2023 року. Україна запропонувала цей маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). Рада ІМО визнає міжнародне право України на вільне торговельне судноплавство і закликає Росію припинити будь-які погрози та дотримуватися міжнародних конвенцій.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: