НОВИНИ ГРАД » Новини » Вже понад 4 мільйони тонн зерна експортовано з портів Одеси

Вже понад 4 мільйони тонн зерна експортовано з портів Одеси

Вже понад 4 мільйони тонн зерна експортовано з портів Одеси
Читати grad.ua у  

Ще 8 суден з 195,7 тисячами тонн агропродукції на борту вирушили сьогодні з Одеського та Чорноморського портів в рамках «зернової ініціативи» – повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Від причалів Одеського порту вийшли балкери PGE RAIN, SSI PRIDE, RIDER, TINA S, а з порту «Чорноморськ» – судна APHRODITE M, NYMPHI, PAULINE, NORAN.

Четверте судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН - балкер BC VANESSA сьогодні ошвартовано до причалу Одеського порту. 30 тисяч тонн пшениці доставить цей балкер до Афганістану.

Нагадаємо, з моменту виходу першого судна з українським продовольством вже 177 суден експортували 4,1 млн тонн агропродукції в країни Азії, Європи та Африки.

Крім того, 16 вересня Кабінетом міністрів України було прийнято рішення про надання гуманітарної допомоги Ефіопії та Сомалі у вигляді 50 тисяч тонн пшениці. На це з резервного фонду державного бюджету буде виділено 420 млн гривень для відшкодування вартості зерна.

Згідно з постановою, Міністерство закордонних справ повинно узгодити з Організацією Об’єднаних Націй питання доставки та оплати транспортування зерна з Одеського морського торговельного порту до портів цих країн за рахунок коштів міжнародних організацій.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: