НОВИНИ ГРАД » Новини » На вулиці Гоголя зупинено незаконні роботи на пам'ятнику архітектури

На вулиці Гоголя зупинено незаконні роботи на пам'ятнику архітектури

На улице Гоголя остановлены незаконные работы на памятнике архитектуры
Читати grad.ua у  

В Одесі, на вулиці Гоголя, 11, розташована памятка архітектури - будинок Трощинського, що був споруджений у 1849 році. Ця будівля більш відома, як «Будинок Гоголя», адже у 1850-1851 роках тут жив і працював письменник Микола Гоголь. Через це свою назву отримала й вулиця, на який розташована пам’ятка.

Повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Як розповіли у мерії, до повномасштабної війни з власниками Будинку Гоголя було досягнуто повне порозуміння, розпочато процес відновлення пам’ятки архітектури. За процедурою оформлений необхідний пакет документів на протиаварійні роботи, які мали на меті зупинити руйнування будівлі, зміцнити її конструкції та підготувати до подальших реставраційних робіт зі збереженням аутентичного вигляду.

За словами мера міста, Геннадія Труханова, дійсно, уповноважена особа власників ТОВ «Хілс Інвест» у 2021 році виконала основний об’єм протиаварійних робіт. Але на цьому хороша історія, на жаль, скінчилася.

Під виглядом продовження протиаварійних робіт у 2023 році на будівлі розпочалися незаконні роботи з пристосування її під нову функцію (ймовірно, готель). Добудований третій поверх з боку двору та розпочалося влаштування нових балконів. Наразі роботи на пам`ятнику архітектури зупинено, додали у мерії.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: