НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Пожежа в Одесі: на вулиці Катерининській горить пам'ятка архітектури

Пожежа в Одесі: на вулиці Катерининській горить пам'ятка архітектури

Пожежа в Одесі: на вулиці Катерининській горить пам'ятка архітектури
Читати grad.ua у  

Сьогодні вранці у житловому будинку на розі вулиць Катерининської та Жуковського спалахнув житловий шестиповерховий будинок, евакуйовано десятки мешканців – повідомляють у прес-службі ДСНС.

Рятувальники повідомляють, що спочатку спалахнув дах та мансардний поверх будівлі. Станом на 10:25 площа пожежі становить близько 300 квадратних метрів. 30 людей евакуйовано, наразі постраждалих немає.

Проте, рятувальники не виключають ймовірність того, що у квартирах ще можуть перебувати люди. Складність гасіння пожежі полягає у відсутності доступу до всіх приміщень будинку та самої будівлі мансарди.

Зазначимо, що будинок, який спалахнув на Катерининській, 35– пам'ятка архітектури Одеси, відома як прибутковий будинок Шестопала. Він був збудований у 1911-1912 роках, головним архітектором будинку був Л.М. Чернігов, а скульптурні композиції втілював Джуліо Паоліні.

Архітектура будівлі представлена химерною сумішшю Раціонального та геометричного модерну, неокласицизму та давньосхідних стилізацій. Кутова вежа, яка вінчала будинок, була втрачена в 1970-і роки, а в 2010-х роках будинок був реконструйований.

 

 


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: