НОВИНИ ГРАД » Новини » Пологовий будинок у парку Шевченка знищили

Пологовий будинок у парку Шевченка знищили

Пологовий будинок у парку Шевченка знищили
Читати grad.ua у  

Легендарний одеський пологовий будинок №6, пам'ятник архітектури сьогодні почали зносити. ЗМІ повідомляють, що знесення санкціонував департамент культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної військової адміністрації. У Олега Кіпера поки що ніяк не коментують ситуацію.

Пологовий будинок №6 знаходився у будівлі пам'ятнику архітектури, особняку Гавсевича, 1903 року будівництва, з початку 60-х років минулого століття.

У 1992 році, пологовий будинок, як юридична установа, відійшов місту, а сама будівля – пам'ятка архітектури – області.
У вересні 2001 року пологовий будинок №6 у парку Шевченка закрили на капітальний ремонт.

За кілька місяців до цього Управління охорони здоров'я Одеської міської ради підписало договір оренди на десять років із ТОВ «Міський андрологічний центр». Структуру пов'язують із скандально відомим колишнім лідером Партії регіонів в області Леонідом Клімовим. За цим договором вищезгадане Товариство отримало в оренду нежитлові приміщення будівлі пологового будинку на першому та третьому поверхах, загальною площею 600 кв. метрів.

Отримуючи ці приміщення, орендар мав «здати відремонтовані приміщення згідно з актом прийому в експлуатацію у строк до 1 липня 2003 року». Також Товариство зобов'язалося зберегти медичний профіль одержаних приміщень.

Пологовий будинок занепадав на очах одеситів понад 20 років. 30 червня 2023 року будівлю почали зносити.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: