НОВИНИ ГРАД » Новини » Понад 70 років Одеська дитяча бібліотека приймає читачів
Понад 70 років Одеська дитяча бібліотека приймає читачів
Читати grad.ua у  

Високі стелі, арки та великі люстри. Бібліотека-філія №26 – одна із найстаріших в Одесі. Сховище книжок розміщується у старовинній будівлі – пам'ятнику архітектури. У минулому це прибутковий будинок Ісаака Леві, збудований у 1914 році. Вже майже 70 років бібліотека приймає читачів різних поколінь. Сьогодні книжковий фонд складає 17 тисяч екземплярів. Понад 80% з яких – видано українською мовою.

У молодшому залі зібрано літературу для дітей віком від 2 до 11 років. Особливою популярністю користуються книги для дошкільнят: з великим шрифтом, яскравими ілюстраціями, посібники, які навчають дітей читати складами, розвивають моторику, а також спеціальні книги для розвитку мови.

Бібліотека – місце для всієї родини, впевнені у 26-й філії. Покоління читачів виростають і наводять уже своїх дітей та онуків знайомитися з Книгою.

Окрім іншої літератури, в бібліотеці також є книги пам'яті – в яких зібрано дані про мешканців Одеської області, які загинули за часів Другої світової війни. Іменно в цій збірці одна з читачок знайшла інформацію про свого брата, який загинув на війні.

Завітати до бібліотеки городяни можуть з понеділка по п'ятницю з 9.30 ранку до 6 години вечора.


Схожі новини

Коментарі