НОВИНИ ГРАД » Новини » Сучасна дитяча бібліотека – це місце, де дитина почувається комфортно та затишно
Сучасна дитяча бібліотека – це місце, де дитина почувається комфортно та затишно
Читати grad.ua у  

Дитяча бібліотека – це не просто місце, де можна взяти книгу. В Одесі такі установи більше нагадують хаби. У філії Одеської центральної бібліотечної системи №48 на Молдаванці з ранку багато дітей. Вони сидять за столами, читають, малюють та обговорюють улюблені книги.

Тут корисну для себе літературу знайде кожен. У фондах бібліотеки є книги і для найменших. Вони яскраві з картинками та призначені для читачів від року.

Також є окрема зала з літературою для дорослих. Але вона приваблює і підлітків. Тут за столом зібралися школярки. Дівчатка з пожвавленням обговорюють улюблені книги та інші важливі питання.

Всі книги з фондів виставлені на полицях, щоб відвідувачі могли вибрати літературу, що їх цікавить. Загалом – понад 10 тисяч видань, розповідають бібліотекарі. Тут можна знайти класичну та сучасну літературу - як в українському перекладі, так і мовою оригіналу. Особливою популярністю зараз користуються видання, присвячені історії України та Одеси.

З початком повномасштабного вторгнення Росії в бібліотеці з'явилося багато нових читачів. Це вимушені переселенці із Донецької та Херсонської областей. Також установу відвідують діти з обмеженими можливостями.

У дитячій бібліотеці №48 для дітей проводять заняття та екскурсії.

У планах філії – розширювати краєзнавчі експедиції вулицями Молдованки, кожна з яких таїть у собі дивовижні історії. Також у бібліотеці щонеділі працює гурток рукоділля – «Диво-ручки, чудо-штучки».


Схожі новини

Коментарі