НОВИНИ ГРАД » Новини » Дитина та книга: як сьогодні працюють дитячі бібліотеки
Дитина та книга: як сьогодні працюють дитячі бібліотеки
Читати grad.ua у  

Книги за всіх часів були джерелом мудрості та знань. Особливо важливо зберегти їх у період війни – коли ворог намагається знищити усі витоки національної культури, як це було у роки Другої світової війни, – розповідає Галина Яківна Лазарєва, заступник директора Одеської центральної бібліотечної системи.

Сьогодні війна в України. Однак, важливо не опускати руки та продовжувати вірити у швидку перемогу.

Українські діти стали свідками страшної реальності, а читання може стати терапією, яка допоможе зняти стрес. Допомогти підібрати літературу готові працівники дитячої бібліотеки імені Гайдара – стіни якої зберігають свою історію.

Дух затишку та безпеки співробітники нинішньої бібліотеки спробували зберегти через стільки років. Кожен читач може вирушити в подорож залами найрізноманітнішої літератури – і знайти ту саму «свою» книгу.

Сьогодні бібліотека, зберігаючи свою основну функцію, не забуває і про досягнення прогресу. Завдяки чому стає ближче до читачів. Широко впроваджуються цифрові технології, проводяться різноманітні заходи – від майстер-класів до музичних вистав.

У арт-майстерні бібліотеки можна побачити роботи юних читачів, які були створені на різних майстер-класах. На одному з них малюки малювали за допомогою 3-д ручки. Тут можна побачити і героїв оповідання «Тореодори з Васюківки», і підводний човен Капітана Немо, а також платтяну шафу, за дверима якої ховається ціла чарівна країна – Нарнія.

Відвідувачі бібліотеки талановиті у всьому. У Міжнародних творчих конкурсах юні читачі посідають призові місця. Ось одна із робіт-переможців. Називається вона «Українські бренди опановують Європу». У колажі хлопці та дівчатка поєднали творчість відомих художників.

У воєнний час, коли дітям часто нічим зайнятися і можливості дозвілля обмежені, бібліотеки можуть стати найкращим простором для відпочинку, творчості та розвитку юних одеситів.


Схожі новини

Коментарі