НОВИНИ ГРАД » Новини » Сучасна дитяча бібліотека – це простір, де відбувається багато цікавого

Сучасна дитяча бібліотека – це простір, де відбувається багато цікавого

Сучасна дитяча бібліотека – це простір, де відбувається багато цікавого
Читати grad.ua у  

Бібліотека сьогодні – це мультифункціональний простір: тут можна побути наодинці зі своїми думками, або навпаки поспілкуватися з однодумцями, помандрувати в часі та просторі, а також просто відволіктися від воєнних подій. Універсальна читальна зала Одеської центральної бібліотеки для дітей імені Аркадія Гайдара готова надати все це своїм відвідувачам.

Тут читач може подорожувати залами: познайомитися з найрізноманітнішою літературою. Фонди постійно оновлюються, установа отримує найкращі українські книги, у тому числі на актуальні соціальні теми.

У бібліотеці можна не лише провести час за книгою. Також є можливість попрацювати з комп'ютером, навчитися створювати різноманітні відеоролики та електронні листівки. Бібліотека намагається йти в ногу з часом, а також знайомити маленьких відвідувачів із сучасними технологіями. Наприклад, як працювати з 3-д ручкою.

У 21-му столітті бібліотека – це не просто храм книги. Але також і чудовий майданчик для безлічі заходів, які безпосередньо не пов'язані з літературою.

В арт-просторі бібліотеки є вироби, які були виготовлені під час різних майстер-класів. Зокрема, ці грецькі монети зроблені юними читачами по зліпках справжніх археологічних знахідок.

Майстер-класи відбуваються і в онлайн-режимі. На одному з них, присвяченому дню Тутанхамона, співробітники бібліотеки показували, як зробити пектораль.

А для найменших відвідувачів у бібліотеці показують лялькові вистави, поставлені за мотивами дитячих книг. Цього разу – в основу вистави ляг твір українського поета Павла Глазового.

Бібліотека працює у будні з 9.30 до 17.30. Кожен бажаючий може прийти сюди, щоб почитати книги, знайти інформацію, що цікавить, і просто поспілкуватися з однодумцями.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: