НОВИНИ ГРАД » Новини » Власника особняка Гавсевича підозрюють у руйнуванні пам'ятка архітектури

Власника особняка Гавсевича підозрюють у руйнуванні пам'ятка архітектури

Власника особняка Гавсевича підозрюють у руйнуванні пам'ятки архітектури
Читати grad.ua у  

У червні, виявивши у ЗМІ інформацію про знесення пам'ятки архітектури, побудованої 1903 року, поліцейські розпочали провадження. Було встановлено, що 39-річна очільниця товариства, якому на праві приватної власності належить маєток, та 47-річний директор компанії-підрядника, згідно з отриманим дозволом Департаменту культури, мали виконати низку протиаварійних робіт у будівлі - пам'ятці архітектури та містобудування місцевого значення.

Водночас у посадових осіб виник спільний злочинний намір, спрямований на руйнування об'єкта. Всупереч науково-проєктній документації, у червні підрядник провів будівельні роботи з демонтажу огороджувальних та несучих конструкцій будівлі. Зі свого боку, директорка компанії-власника, усвідомлюючи протиправні дії спільника, не забезпечила утримання пам'ятки в належному стані та не вжила заходів щодо своєчасного проведення в ній ремонтних робіт.

Як заявили в поліції, за процесуального керівництва прокуратури слідчі провели розслідування і, зібравши достатньо доказів, повідомили фігурантам про підозру в умисному незаконному знищенні, руйнуванні або пошкодженні об'єктів культурної спадщини чи їхніх частин, вчинених службовою особою з використанням службового становища, ч. 5 ст. 298 Кримінального кодексу України. За подібні дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Слідчі дії щодо встановлення повного кола осіб, причетних до руйнування пам'ятки архітектури Одеси, тривають.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: