НОВИНИ ГРАД » Новини » Руйнування маєтку Гавсевича: винних притягнуть до відповідальності

Руйнування маєтку Гавсевича: винних притягнуть до відповідальності

Руйнування маєтку Гавсевича в Одесі: винних притягнуть до відповідальності
Читати grad.ua у  

У міністерстві культури та інформаційної політики України пообіцяли притягнути до відповідальності винних у руйнуванні особняка Гавсевича відповідно до чинного законодавства. Там нагадали, що у 2018 році Департамент культури Одеської ОВА уклав із власником будівлі охоронний договір. Втім, останній його не виконував.

У січні 2023 року сталося руйнування частини конструкцій зазначеної будівлі, після чого між власником будівлі та Департаментом культури міста Одеси було погоджено план проведення протиаварійних робіт на зазначеній будівлі-пам’ятці.

Минулого тижня власник розпочав протиаварійні роботи, санкціонованим департаментом культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної військової адміністрації. Однак роботи не відповідають погодженому плану робіт, та по факту будівлю просто знищили. Департамент культури Одеської ОВА видав припис терміново припинити будь-які роботи, і наразі готує рішення про вжиття заходів реагування відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, маєток Гавсевича на Чорноморській, 1 на початку 1960 року був переобладнаний на пологовий будинок. У 2000-х медичний заклад закрили, а саму будівлю мали відремонтувати у 2021 році, але цього так і не відбулося.

*** Історичний центр Одеси входить у список Всесвітньої спадщини UNESCO


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: